Bugün Dünya Alzheimer Günü -Alzheimer nedir? Alzheimer evreleri nelerdir

21 Eylül tarihi dünya Alzheimer günü olarak bilinir. Bu hastalık artık çok fazla kişi tarafından bilinmekte ve belli bir yaşın üstündeki kişiler için ciddi bir gelecek korkusu olarak ifade edilmektedir. Alzheimer, demansın (bunama) en yaygın sebebi, hafıza kaybı ve günlük yaşama müdahale edebilecek kadar ciddi diğer bilişsel yetenekler için genel bir terimdir. Alzheimer hastalığı, demans vakalarının yüzde 60 ila yüzde 80'ini oluşturur. Peki, Alzheimer Nedir? Alzheimer evreleri nelerdir?

Tipik olarak hafıza ile ilgili problemler, doğru kelimeleri bulmada zorluklar, aynı işi tekrar tekrar yapmak, sayısal hesaplamalarda zorluk ve kişilikte değişiklikler gibi belirtiler görülen ancak ilk belirtileri kişiden kişiye değişebilen Alzheimer Nedir? Alzheimer evreleri nelerdir? Alzheimer ile ilgili bilinmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz…

Galatasaray EMS Yapı Sivasspor Maçı Geniş Özete ve Golleri! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Tümosan Konyaspor Fenerbahçe Maçı Geniş Özeti Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak?