BMGK'da Rusya'dan Suriye kararı!

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, Suriye'de bir ay insani ateşkes talep edilen BM Güvenlik Konseyi (BMGK) karar tasarısını, değişikler yapılmadan desteklemeyeceklerini söyledi.

BM Güvenlik Konseyi, rejimin kuşatması altındaki Doğu Guta'daki katliamı görüşmek üzere toplandı. Konsey'de konuşan Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, İsveç ve Kuveyt tarafından sunulan ve Suriye'de bir ay insani ateşkes talep edilen tasarı için 'gerçekçi değil' değerlendirmesinde bulundu. Tasarı üzerinde uzlaşma olmadığını ifade etti.

Nebenzia, 'üzerinde uzlaşma bulunmayan' tasarıyı bu haliyle desteklemeyeceklerini ve bazı değişiklikler önereceklerini belirtti. Tasarıda, Suriye'de 30 günlük insani ateşkes talep ediliyor ve bunun BMGK'de kabul edilmesi durumunda 72 saat içinde yürürlüğe girmesi, sonraki 48 saatte de insani yardımlar ve tıbbi tahliyelerin başlaması isteniyor.


Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan kimdir ve neden idam edildi? Tarihte bugün ne oldu? 6 Mayıs tarihte güne damga vuran olaylar Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Kara Ağaç Destanı 11.Bölüm Fragmanı izle 6 Mayıs 2024 Resmi Gazete'de bugün! Kararlar Resmi Gazete'de! Dermatoloji Uzmanı açıkladı: 8 maddede mezoterapinin yararları