Bilim insanlarından yeni optik illüzyon: İnsanların yüzde 14’ü görüyor

Bilim insanları, yeni oluşturulan optik illüzyonun beyni, hareket etmeyen bir siyah deliğin genişlediğini düşünmesi için kandırabileceğini gösterdi. Bilim için yeni olan bu 'genişleyen delik' yanılsaması, Japonya'nın Kobe kentindeki Ritsumeikan Üniversitesi'nde psikolog olan Profesör Akiyoshi Kitaoka tarafından yapıldı. Testlerde, gönüllülerin yüzde 86'sı merkezdeki siyah noktanın, tünel gibi karanlık bir ortama giriyormuş veya bir deliğe düşüyormuş gibi genişlediğini algıladı.

Frontiers in Human Neuroscience adlı bilimsel dergide bilim dünyası için yeni olan bir optik illüzyon yayımlandı. Araştırmacılara göre, insanlar fotoğrafa baktıkça göz bebeği daha fazla ışık almak için genişleme eğilimi gösterdi. Aynı durum, insanlar karanlık bir ortama girerken de gerçekleşiyor. 

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Aldatmak’ta Yeşim’le Dündar’ın ilişkisi ortalığı karıştıyor ‘Yargı’da büyük finale 4 bölüm kala gerilim yeniden tırmanıyor! Gaddar'da Dağhan, Aydan’a evlilik teklif ediyor! Ateş Kuşları'da Ali ve Mercan bebeklerinin cinsiyetini öğreniyor