Bıldırcın yumurtasının sağlığa yararları nelerdir?

Bir tane bıldırcın yumurtası, tavuk yumurtasından daha çok mineral, vitamin ve protein bakımından oldukça zengin bir kaynak özelliği bulunmaktadır. Tavuk yumurtasından daha çok besleyici ve sağlıklı bir yumurtadır. Bıldırcın yumurtası astım, öksürük, bronşit, nefes darlığı, mide, karaciğer ve göğüs hastalıklarına iyi gelmesi ile bilinmektedir. Bıldırcın yumurtasının sağlığa yararları nelerdir?

Hayvansal proteinler, verdikleri yüksek enerjinin yanı sıra çocuklardaki bedensel gelişimin sağlıklı olarak gerçekleşmesine de yardımcı oluyor. Hayvansal kaynaklı proteinlerin başında kanatlı kümes hayvanlarının yumurtaları gelir, bu yumurtalar da ait olduğu hayvanın genetik yapıları nedeniyle çeşitlilik gösterir. Bıldırcın yumurtası da içeriğindeki besleyici maddelerin yoğunluğu nedeniyle yaygın olarak tüketilen tavuk yumurtasından farklıdır. Prof. Dr. Yılmaz Bahtiyarca, bıldırcın yumurtasının faydalarını sıraladı, tüketimi konusunda da önemli uyarılarda bulundu.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Şahane Hayatım’da Didem Şebnem’e karşı büyük bir zafer kazanıyor! Hafta finaline sevilen sanatçı Mehtap Yılmaz damga vurdu