Berat Kandili'nde hangi dualar ve sureler okunur?

erat Kandili 2022 yılında 17 Mart tarihine denk geliyor. Şaban ayının 14’ünü 15’ine bağlayan bu gecede günahlarından arınıp Yüce Allah'ın affına mahzar olmak için ellerini göğe açacak olan Müslümanlar tarafından okunacak. Af ve kurtuluş gecesinde Müslümanlar bolca ibadet edecek ve Peygamber Efendimiz'in (s.a.s) bu gece için ettiği dualar da Berat gecesinde manevi huzurun kapısını aralayacaklar. Peki, Berat Kandili'nde okunacak dualar ve sureler nelerdir?

Berat Kandili'nde okunacak dualar ve yapılacak ibadetler, bu mübarek gecede ibadetlerini ihya edecek olan Müslümanların odaklandığı konulardan oldu. Kandil duası, müminlerin iyi değerlendirmesi gereken gecelerden birisi de Berat gecesinde, Yüce Allah'ın affına sığınmak isteyenler tarafından yapılacak ibadetlerde okunacak. Diyanet kaynaklarına göre Berat gecesini; namaz kılarak, Kur’an okuyarak ve salavat-ı şerife getirerek, meşru olan istek ve dilekleri Cenâb-ı Hakk’a sunarak günahlardan samimi bir şekil de tevbe edip af dileyerek geçirilmeli.

Fenerbahçe Mondihome Kayserispor Maçı Geniş Özeti ve Golleri Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? VavaCars Fatih Karagümrük Galatasaray Maçı Geniş Özeti ve Golleri Daha kaliteli uyku için 10 yöntem Sarımsağın faydaları Gaddar’da Aydan Dağhan deliye döndürdü!