Belediyeler, SYDV'ler, Bakanlık Birimlerine İŞKUR üzerinden Kamu Personel Alımı Yapılacak

İŞKUR tarafından yayımlanan personel alım ilanlarında kamu kurumlarının yayımladığı ilanlar dikkat çekmekte. Çok sayıda kamu kurumu bünyelerinde personel alımı için ilanlar yayımlıyorlar. Bu alım ilanlarında ise belediye başkanlıkları ön plana çıkıyor.

Özellikle kurum dışı personel alım ilanlarında belediye başkanlıklarınca yayımlanan personel alım ilanları yoğun olarak bulunuyor.

Bu çerçevde onlarca kadroda çok sayıda alım ilanı yayımlandı.

Öncelikle kurum dışı personel alım ilanları Kamu Personeli Seçme Sınavı puan şartı olmadan yayımlanan ilanlar. Bu ilanlar için belirleyici olan unsurlar ise memur kadroları için öğrenim ve deneyim şartı olurken işçi kadroları için mesleki yeterlilikler.

Memur kadroları için yayımlanan personel alım ilanlarında en az lise mezunu adayların başvuru yapabileceği pozisyonlar bulunuyor. İşçi kadroları için ise okur yazar ya da ilkokul mezunu olmak yeterli.

KADRO BİLGİLERİ

Kurum dışı personel alım ilanlarında adayların başvuru yapabilecekleri çok sayıda kadro bulunmakta. Memur kadroları arasında en çok alım ilanı bulunan meslek ise Büro Memuru, Büro Personeli veya Büro Elemanı kadrosu.

İşçi kadrolarında ise alımlar daha çeşitlilik kazanıyor. İlanlarda yer alan açık kadro bilgilerine göre kurumlar beden işçisi, büro işçisi, temizlik işçisi gibi pozisyonlarda alımlar yapıyor.

İlanlarda bu pozisyonların dışında ofis içi personeller, çeşitli branşlarda şoför alım ilanları, güvenlik görevlisi, mühendis, tekniker ve teknisyen kadroları, saha personelleri, yönetici pozisyonları, cankurtaran, antrenör, eğitmen, öğretmen, gibi kadrolar ve sağlık personeli pozisyonları bulunuyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İŞKUR aracılığıyla personel alımı yapacak olan kurumların tamamı bir ilan metni yayımlıyor.

İlan metninde başvuru evraklarını derlemelerini ve başvurularını şahsen yapmalarını isteniyor.

İLANLARA ULAŞMAK İÇİN

Söz konusu ilanlara İŞKUR'da ulaşmak isteyen adaylar aşağıda yer alan bağlantıyı kullanabilirler.

Belediye Memuru ve belediye işçisi alım ilanları için TIKLAYIN


Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Survivor All Star 2024 99. Bölüm Fragmanı izle Tarihte bugün ne oldu? 30 Nisan İşte tarihte güne damga vuran olaylar Gelin 19.Bölüm Fragmanı izle Kirli Sepeti 29.Bölüm Fragmanı izle Gastroenterit (Mide Gribi) bahar aylarında daha sık görülüyor!