Bedelli askerlik düzenlemesini de kapsayan Askerlik Kanunu Resmi Gazete'de

Bedelli askerlik düzenlemesini de kapsayan Askerlik Kanunu Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yeni düzenlemeden, 1 Ocak 1994 tarihi de dahil olmak üzere bu tarihten önce doğup, 15 bin TL ödeyen ve 21 gün temel askerlik eğitimi alanlar yararlanacak. Bedelli askerlikten faydalananlar, temel askerlik eğitimi süresince çalıştıkları iş yeri, kurum ve kuruluşlar tarafından aylıksız veya ücretsiz izinli sayılacak.



Yurt dışındaki Türkler de, ülkelerindeki Türk konsoloslukları aracılığıyla askerlik şubelerine başvurarak bedelli askerlik başvurularını gerçekleştirecek. Gurbetçiler, 2 bin Euro ücret ödeyerek düzenlemeden faydalanabilecek. Gurbetçilerin bu yasadan faydalanabilmeleri için en az 3 yıl yurt dışında bulunmak şartı aranacak.



Ayrıca yasadan yararlanmak isteyen yükümlülerin de 3 ay içerisinde askerlik şubelerine başvurmaları gerekiyor.


Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan kimdir ve neden idam edildi? Tarihte bugün ne oldu? 6 Mayıs tarihte güne damga vuran olaylar Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Kara Ağaç Destanı 11.Bölüm Fragmanı izle 6 Mayıs 2024 Resmi Gazete'de bugün! Kararlar Resmi Gazete'de! Dermatoloji Uzmanı açıkladı: 8 maddede mezoterapinin yararları