BDDK'dan bankalara ucuz kredi uyarısı geldi

BDDK, corona virüsle mücadele kapsamında bankalarca verilen kredilerin amacı dışında kullanılmamasını tavsiye etti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamındaki kredilerin amacına uygun kullanımının sağlanmasını istedi.

Bankacılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, BDDK, Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında sağlanan kredilerin ihtiyaca uygun, verimli şekilde tahsisi için bankalara yazı gönderdi.

Yazının içeriğinde, kredilerin kullanım amacına aykırı işlemlere karşı bankalarca azami seviyede kontrol sağlanması tavsiyesinin bulunduğu ifade edildi. Kredilerin amacı dışında finansal getiri sağlamaya dönük işlemlerde ya da vadesi gelmemiş diğer kredilerin kapatılmasında kullanılması gibi durumların olmamasına azami gayret gösterilmesi uyarısının bulunduğu kaydedildi.

Tarihte bugün ne oldu? 9 Mayıs tarihte güne damga vuran olaylar ALES hangi tarihte yapılacak? ALES başvuruları ne zaman başlayacak? Kahvaltı yapmayan çocuklar okulda sağlıksız gıdalara yöneliyor! Elazığ’da korkutan deprem! Son dakika depremler Tarihte bugün ne oldu? 8 Mayıs İşte tarihte güne damga vuran olaylar Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak?