Bakalım beyniniz sizi kandırabilecek mi? İşte 10 Optik İllüzyon

Çoğu zaman bir eğlence kaynağı gibi görünen bu optik yanılsamalar aslında vizyonunuz ve sinir sisteminiz hakkında da size çok şey anlatabilir. Tüm bunları bilerek, sizler için yıllar boyu en çok tartışma konusu olmuş 10 optik illüzyonu topladık. Bakalım sizin favori illizyonunuz hangisi olacak?

1. Ebbinghaus İllüzyonu

Ebbinghaus illüzyonu ya da Titchener daireleri, göreceli algı kavramını açıklamak için kullanılan optik illüzyonlardır.

Adını, Alman psikolog Hermann Ebbinghaus’tan alan Ebbinghaus illüzyonu daha sonra deneysel psikoloji makalesiyle yayın yapan Edward B. Titchener tarafından aldı ve Titchener daireleri olarak da anılmaya başlandı. İllüzyon şu şekilde çalışıyor:

Boyutsal olarak birbirinin aynısı olan yan yana iki daire var. Ancak bu dairelerden biri daha büyük dairelerle çevriliyken diğeri daha küçük olan daireler ile çevrili.

Dizilime bağlı olarak gelişen algı farklılığı sonucunda büyük dairelerle çevrili olan daireyi, küçük dairelerle çevrili olandan daha küçük algılıyoruz.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Şahane Hayatım'da Şebnem ve Melisa’nın aynı cephede hareket ediyor! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Dağhan herkesi ters köşeye yatırarak Korkut’a zehir enjekte etti! Trabzonspor Gaziantep FK Maçı Geniş Özeti ve Golleri Amedspor 1. Lig'e çok yakın! Diyarbakır'da Amedspor kutlaması!