Atina mahkemesinden DHKP-C davasında skandal karar çıktı!

Atina mahkemesinden DHKP-C davasında skandal karar çıktı! Atina mahkemesi, 2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Atina ziyaretinde suikast hazırlığındayken yakalanan 9 DHKP-C üyesini ‘terör’den suçlu bulmadı.

Atina mahkemesinden DHKP-C davasında skandal karar çıktı!

Atina mahkemesi, 2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Atina ziyareti öncesi yakalanan ve suikast hazırlığında oldukları belirlenen 9 DHKP-C üyesini ‘terör'den suçlu bulmadı. Mahkeme, 9 kişinin masum olduğuna ve serbest bırakılmalarına karar verdi.

Öte yandan Yunan yargısı, DHKP-C'lilerden 6'sını silah bulundurma ve sahte belge hazırlama suçlarından 2 yıl hapis ve 900 euro para cezasına çarptırdı. Ceza alanlardan 5'inin cezasının tecil edildiği öğrenildi.

2017 yılının Kasım ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı silahlı eylem hazırlığında olan 9 DHKP-C'linin eylemi Cumhurbaşkanı Atina'ya varmadan engellenmişti. Yunan Güvenlik Güçleri'nin Atina'daki 3 hücre evine düzenlediği operasyon sonucu ele geçirilen 9 kişi tutuklanarak mahkemeye sevk edilmişti.  


Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Survivor All Star 2024 103. Bölüm Fragmanı izle Zararlı sanıyorduk! Sağlığımız için öyle bir faydası çıktı ki... Tarihte bugün ne oldu? 3 Mayıs İşte tarihte güne damga vuran olaylar Aileler dikkat! Bu hatalar çocuklardaki böbrek sorunlarını arttırıyor! Süreyya Karabulut: : Cem Garipoğlu’nun otopsi fotoğraflara inanmıyorum