Astım ve alerji hastarına koronavirüs koruma yolları

koronavirüs salgını tehlikesi devam ederken, havaların ısınmasıyla birlikte polen alerjisi mevsimi de başladı. Alerji ve astım hastalarının bu süreçte daha dikkatli olması gerektiğini belirten uzmanlar, hapşırık, burun akıntısı, gibi temaslarla nedeniyle bulaşma riskinin artacağına dikkat çekiyor.

Koronavirüse karşı özellikle bahar aylarında neler yapılması gerektiğini merak eden alerji ve astım hastalarının sorularını Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Sarıman yanıtladı.

Prof. Dr. Sarıman alerji ve astım hastası olmanın tek başına koronavirüs bulaşması açısından fazladan bir risk yaratmadığını ancak orta ve ağır dereceli astım hastalarının “Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi” tarafından risk grubuna dahil edildiğini söyledi.

Koronavirüsün ateş, nefes darlığı, öksürük ve yorgunluk gibi belirtilerle ortaya çıktığını hatırlatan Sarıman, alerjik nezlede ise burun akıntısı, gözlerde sulanma, hapşırığın ön planda olduğunu ancak ateş olmadığına dikkat çekti.

İşte burcunuza göre mutlaka yakalanacağınız hastalık Cinselliğe en düşkün olan burçlar açıklandı! İşte en ateşli burçlar... A101 16 Mayıs’ta Elektrikli Motorlu Bisikleti Satışa Sunacak Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu! Gaddar’ın yeni bölümüne Dağhan ve Korkut yeniden karşı karşıya geliyor