Aşırı sıcaklar, yaz gribi geri döndü

Hava sıcaklıkları ardı ardına rekor seviyeleri görüyor. Çarşamba günü, İstanbul 43 derece ile son 23 yılın en sıcak gününü yaşarken, İzmir ise son 85 yılın en sıcak gününe şahit oldu. Bu sıcaklık dalgasıyla birlikte yaz gribi de tekrar ortaya çıkmış durumda.

Klimayı hem cebimiz hem de sağlığımız için doğru kullanmanın önemli olduğu 5 madde şu şekildedir:

1-Havayı temizleyen klimalar tercih edin, iç mekânlarda dış (taze) hava karışımı sağlayan klimalar özellikle kalabalık mekânlarda tavsiye ediliyor.


2-Klima temizliği önemlidir. Filtreyi ılık suyla temizleyip, kuruduktan sonra tekrar monte edin. Yıllık bakım için iç ve dış ünite yüzey temizliği ile gaz ölçümü için servise başvurun.


3-Cihaz seçimini alan büyüklüğüne ve konumuna göre yapın. Yaşadığınız bölgeye ve kullanılacak mekânın özelliklerine uygun kapasitede bir klima seçin. Yanlış kapasite seçimi hem verimi düşürür hem de faturayı artırabilir.


4-Klimayı sabit bir derecede tutun. Derece ile sık sık oynamak veya klimayı sık sık kapatıp açmak elektrik tüketimini artırır. 24-26 derece aralığında sabit bir sıcaklık tercih edin.

5-Klimayı diğer beyaz eşyalarla aynı anda çalıştırmayın. Klimaların soğutma yükü ağır olduğu için diğer beyaz eşyalarla aynı anda çalışması enerji tüketimini artırır. Beyaz eşyaları gece çalıştırmayı tercih edebilirsiniz.

Muğla'da aranıyordu! Eski eş cinayeti Müge Anlı’ya itiraf etti Tenis topunun üzerine oturursanız ne olur? Paralel evren teorisi gerçek mi oluyor? Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Karaciğer yağlarına maydanoz kürü! Ardahan ve Kars’ın Suları, Meraları Maden Tehdidi Altında