Artık Bitcoin'le ev alınabilecek!

Sanal alemde birçok farklı alışveriş için kullanılabilen Bitcoin'le artık ev almak da mümkün...

Dubai'de konut ve ticari gayrimenkul projesine başlayacak olan Knox Group bir ilke imza atıyor. Ünlü şirket, 325 milyon dolarlık projenin lüks dairelerini Bitcoin'le satışa çıkaracağını duyurdu.



CNBC’nin haberine göre, projedeki stüdyo dairelerin fiyatı 33 Bitcoin’den, yani yaklaşık 134 bin dolardan başlıyor. 250 bin dolara satılan 1+1 evler için 54 Bitcoin, 380 bin dolara satılan 2+1 daireler için de 80 Bitcoin'lik fiyat belirlendi. 223 bin metrekarelik projede, iki tane 40 katlı kule Aston Plaza ve Rezidans yer alıyor.



Projenin yatırımcılarından Michelle Mone, “Burası Bitcoin ile alabileceğiniz ilk büyük proje. Daha önce Bitcoin ile bir ev ya da bir daire satıldığı olmuştur ama 325 milyon dolarlık bir proje hiç satışa çıkmadı. Bu işe dahil olmak heyecan verici. Bitcoin geleceğin parası. Her şey kayıt altında olduğu için şeffaf. Ben barones unvanına sahibim. Şüpheli bir alan olsa girmem” dedi.



Bitcoin’deki artış 2017 yılı için yüzde 400 olarak gerçekleşti. Bitcoin'deki birim fiyatı 4500 ile 5000 dolar arasında değişiklik gösteriyor.

kaynak:CNBC


Hıdırellez gecesi nasıl dilek dilenir? Hıdırellez dilek duası Tarihte bugün ne oldu? 5 Mayıs tarihte güne damga vuran olaylar Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 2024 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak ? 2024 THY Kabin memuru alımı ne zaman? Başvuru şartları neler? Yılport Samsunspor Trabzonspor maçı Geniş özeti ve Golleri