Arka Sokaklar RTÜK'ten cezayı yedi!

Türk televizyonlarının en uzun soluklu dizisi Arka Sokaklar 15. sezonu ile Kanal D ekranlarında devam ediyor. Dizideki bazı sahnelere izleyiciden tepkiler ard arda gelince RTÜK düğmeye bastı ve diziye cezayı kesti.

Kanal D ekranlarında cuma akşamları yayınlanan ve her bölümü ile günü reyting listelerinde birinci kapatan dizi Arka Sokaklar, 15. sezonu ile yine fırtınalar estirmeye devam ediyor. Güncel olayların anlatıldığı dizinin bazı sahneleri seyirci tarafından RTÜK'e şikayet edilince Kanal D para cezasına çarptırıldı. Yıllardır cuma akşamlarının açık ara zirveyi kaptırmayan dizisi Arka Sokaklar'ın başrolünde Zafer Ergin, Şevket Çoruh, Özgür Ozan ve İlker İnanoğlu gibi başarılı isimler var. Dizinin senaryosu güncel, yaşanmış olaylara göre şekillense de dizideki bazı sahneler tepki çekiyor. 

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan bir bölümde avukatları rahatsız edecek sahneler yayınlamış ve avukatlar tepkilerini sosyal medya aracılığı ile duyurmuştu. Bu şikayetler artınca RTÜK duyarsız kalmadı ve harekete geçti.  

RTÜK son dönemlerde popüler olan dizileri bir bir masaya yatırdı ve bazılarına cezayı kesti. Bu diziler arasında Arka Sokaklar da vardı. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in bir hadisinin dizide terör örgütü lideri tarafından “anlamından koparılarak tehdit ve intikam bağlamında kullanıldığı” tespit edilerek ceza verildi. 

Avukatlar tarafından bu sahne nedeniyle ciddi şekilde eleştiri alan dizinin manevi değerlere aykırılık teşkil eden sahneler olduğu ve şiddet görüntülerine yer verildiği ile ilgili şikayetler de arttı.

Hazırlanan raporda  “İslami hassasiyetleri dikkate almayan ilgili sahnenin toplumsal değerleri hiçe saydığını, kullanılan ifadelerin amacını aşarak Türk toplumunun milli ve manevi değerlerine aykırı olduğunu” ifade edilerek yaptırım uygulaması tavsiye edildi.

Uzman raporunu “yerinde” bulan Üst Kurul, yayın ilkelerinin ihlal edildiğine karar vererek yayıncı kuruluş Kanal D hakkında idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Damar tıkanıklıklarını önlemenin 7 etkili yolu! Survivor All Star 2024 99. Bölüm Fragmanı izle Tarihte bugün ne oldu? 30 Nisan İşte tarihte güne damga vuran olaylar Kızıl Goncalar 17.Bölüm Fragmanı izle Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23.Bölüm Fragmanı izle