Ankara yerel seçim anket sonuçları - 31 Mart Yerel Seçim Sonuçları açıklandı

Ankara yerel seçim anket sonuçları - 31 Mart Yerel Seçim Sonuçları açıklandı. 31 Mart yerel seçimleri için Gezici Araştırma Merkezi’nin yaptığı anket özellikle Ankara sonuçları ile gündeme bomba gibi düştü.

Ankara yerel seçim anket sonuçları - 31 Mart Yerel Seçim Sonuçları açıklandı. 31 Mart yerel seçimleri için Gezici Araştırma Merkezi’nin yaptığı anket özellikle Ankara sonuçları ile gündeme bomba gibi düştü.

////

Gezici'nin yeni yayınladığı Ankara, İstanbul, Bursa, Adana, Manisa, Hatay ve Balıkesir anketi şaşkına çevirdi. 16- 17 Mart 2019 tarihlerinde yapılan anket sonuçları, bir ay öncekine göre bambaşka bir tablo ortaya koyuyor. Verilerde öyle değişimler var ki Gezici'nin 'güvenirliği' bir kez daha sorgulanmaya başlandı. Özellikle Ankara sonuçlarına baktığınızda hayli şaşıracaksınız. 

Gezici'nin Şubat ayında yaptığı ankette Ankara'da Mehmet Özhaseki, Mansur Yavaş'a fark atıyor görünüyordu. Yeni ankette ise o fark kapandığı gibi şimdi Yavaş fark atar konuma gelmiş. Bir aydan kısa sürede farkın kapanması pek olası olmadığından Gezici'nin verileri 'inandırıcılığını' bir kez daha sorgulamaya açtı. İşte 7 ildeki Mart ayı anket sonuçları ile Şubat ayı verileri:





İstanbul 16-17 Mart tarihli anket sonuçları





Şubat ayı İstanbul anket sonuçları







Mart ayı Ankara sonuçları - Yeni anket





Şubat ayı Ankara sonuçları





Mart ayı Adana sonuçları - Yeni anket





Şubat ayı Adana sonuçları - Eski anket





Mart ayı Balıkesir anket sonuçları - yeni anket





Şubat ayı Balıkesir anket sonuçları - eski anket





Mart ayı Hatay anket sonuçları - yeni anket





Şubat ayı Hatay anket sonuçları - eski anket





Mart ayı Bursa anket sonuçları - Yeni anket

Şubat ayı Bursa anket sonuçları - Eski anket

Mart ayı Manisa anket sonuçları - yeni anket





Şubat ayı Manisa anket sonuçları





31 Mart Yerel seçimler öncesi yeni anket çalışmasını yayınlayan Murat Gezici, araştırmasında ayrıca 'Kararsız seçmenlerin % 75,6’sı yani her 4 kişiden üçü geçmişte gerek genel seçimlerde gerekse yerel seçimlerde MHP ve AK Parti’ye oy vermiş seçmen. Sandığa giden muhalif seçmen daha kararlılık gösterirken iktidara oy vermiş seçmende ise bir arayış vardır. Kararsız seçmenlerin % 35’i Ak Parti dışında hiçbir siyasi partiye 17 yıl içinde oy vermemiş seçmen olduğu görülüyor. ifadelerine yer verdi.

İşte Araştırma ve Sonuçları


Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Tarihte bugün ne oldu? 29 Nisan tarihte güne damga vuran olaylar Beşiktaş Kulübünden sert Beyaz TV açıklaması! Şahane Hayatım'da Şebnem ve Melisa’nın aynı cephede hareket ediyor! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Dağhan herkesi ters köşeye yatırarak Korkut’a zehir enjekte etti!