Ankara-Sivas YHT hattı bitmek üzere

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattında test sürüşlerinin başlayacağını açıkladı. YHT hattıyla 12 saatlik yol 2 saate inecek.

Ankara-Sivas arasında 12 saat olan seyahat süresini 2 saate indirecek olan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi, bu yılın ilk çeyreğinde test sürüşlerine başlıyor.

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, "Ankara-Sivas Yüksek hızlı Tren hattını tamamlayarak yüksek hızlı treni Sivas'a ulaştıracağız. Bu yılın ilk çeyreğinde de test sürüşlerine başlayacağız" dedi.

12 SAATLİK YOL, 2 SAATE İNECEK
Bakan Turhan eylül ayında yaptığı açıklamada, "Ankara-Sivas arasında 12 saat olan seyahat süresini 2 saate indirecek Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin altyapı çalışmalarında yüzde 94,74 fiziksel ilerleme sağlandı. Projenin üstyapı elektrifikasyon ve sinyalizasyon telekomünikasyon sistemleri devam ediyor. Kayaş-Yerköy kesiminde yüzde 7,72, Yerköy-Sivas kesiminde ise yüzde 28,72 genel fiziksel ilerleme kaydedildi. 222 kilometre tek hat ray serimi tamamlandı" şeklinde konuşmuştu.

MEVCUT GÜZERGAHTA YOLCULUK 12 SAAT
Ulaştırma Bakanlığının çalışmalarını sürdürdüğü Ankara-Sivas arasındaki mevcut güzergahta yolculuk yaklaşık 12 saat sürüyor.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Tarihte bugün ne oldu? 21 Mayıs İşte tarihte güne damga vuran olaylar Konyaspor - Galatasaray maçı hangi tarihte, saat kaçta oynanacak? 2024 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte yatırılacak? Renault ve Dacia'dan cezbeden mayıs ayı kampanyaları 2024 LGS sınav yerleri ve sınav giriş belgesi nereden öğrenilir?