Anadolu Efes 18 yıl sonra Final-Four'a adını yazdırdı!

THY Avrupa Liginde Anadolu Efes, sahasında Barcelona'yı 80-71 yendi ve seriyi 3-2 kazanarak Final-Four'da Fenerbahçe Beko'nun rakibi oldu.

THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi 5. maçında Anadolu Efes, Barcelona Lassa'yı Sinan Erdem Spor Salonunda konuk etti. 15 bin taraftarının desteğini arkasına alan Efes, Barcelona Lassa'yı 80-71 devirdi ve adını Final-Four'a yazdırdı.

Anadolu Efes Euroleague'de tarih yazdı, kupa tarihinde bir ilk yaşandı. Çeyrek final serisinin 5. maçında Barcelona Lassa'yı 80-71 skorla deviren ve seriyi 3-2 kazanan temsilcisimiz 18 yıl aradan sonra Final-Four'a kaldı. Anadolu Efes'in yarı finaldeki rakibi ise Fenerbahçe Beko oldu ve finalde bir Türk takımının olması kesinleşti.

İlk çeyreği 28-23 geride kapatan Anadolu Efes, ikinci çeyrekte toparlandı ve devreye 47-42 önde girdi. Üçüncü çeyrekte de etkili olan Anadolu Efes, final periyoduna 61-57 önde girdi. Son çeyrekte seyircinin de desteğiyle bir ara farkı 10 sayıya kadar çıkaran Anadolu Efes, zorlu maçtan 80-71 galip ayrılmayı başardı.

Final Four'da rakip Fenerbahçe

Anadolu Efes, Final Four ilk maçında diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko ile karşılaşacak. Böylece tarihte ilk kez 2 Türk takımı Final Four'da yer alacak ve birbirlerine rakip olacak.

Turkish Airlines Euroleague'de Final-Four organizasyonu 17-19 Mayıs tarihlerinde İspanya'nın Vitoria Gasteiz şehrinde gerçekleşecek. Final-Four'un diğer ayağında ise Real Madrid ve CSKA Moskova kozlarını paylaşacak.




Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Survivor All Star 2024 103. Bölüm Fragmanı izle Zararlı sanıyorduk! Sağlığımız için öyle bir faydası çıktı ki... Tarihte bugün ne oldu? 3 Mayıs İşte tarihte güne damga vuran olaylar Aileler dikkat! Bu hatalar çocuklardaki böbrek sorunlarını arttırıyor! KPSS başvuru ücretleri belli oldu! KPSS Lisans, Ön lisans başvuruları!