Akhisar-Bigadiç fay hattı Ege'yi uyarıyor

Son depremlerle Akhisar-Bigadiç fay zonunun kırılmaya başladığını açıklayan Prof. Dr. Sözbilir, “Bu fay zonu 7 büyüklükte deprem üretebilir. Soma, Kırkağaç, Akhisar, Bigadiç, Balıkesir, Manisa, Sındırgı ve Bergama etkilenir” dedi.

Manisa'nın Akhisar ilçesi ve çevresi 22 Ocak'ta meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Önceki gece Akhisar'da 5 dakika içinde 5 deprem yaşanırken bölgede 22 Ocak'tan bu yana meydana gelen depremlerin sayısı 2 bin 55'i buldu. Bölge halkının tedirgin bekleyişi sürerken uzmanlardan korkutan bir uyarı geldi. Yeni Asır'a açıklamalarda bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, son depremlerin bölgedeki Akhisar ile Bigadiç arasında uzanan fay zonunun kırılmaya başladığını gösterdiğini açıkladı.

Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu! Gaddar’ın yeni bölümüne Dağhan ve Korkut yeniden karşı karşıya geliyor Hayırsız adasından suya atlayan Ilgaz kurtulabilecek mi? Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak?