Akçakoca melengüççeği tatlısı tescilleniyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, melengüççeği tatlısının Türkpatent tarafından tescilleneceğini duyurdu.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye’nin değişik illerinin yöresel...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, melengüççeği tatlısının Türkpatent tarafından tescilleneceğini duyurdu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye’nin değişik illerinin yöresel yemeklerinin resimlerini paylaşarak, tescilleme aşamasında olduğunu duyurdu. Akçakoca’nın meşhur melengüççeği, bir diğer adı da melengiç çiçeği tatlısı olan Akçakoca yöresine ait tatlı da tescillenecek yemekler arasında yer aldı. Bu haber Akçakocalıları sevindirdi.

Akçakoca Tarihi Yukarı Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl bin kadın, bin melengüççeği tatlısı yaparak ’En büyük melengüççeği tatlısı’ ve ’En çok kadınla melengüççeği tatlısı’ rekorlarını kırmıştı.

17 Mayıs 2024 Resmi Gazete'de bugün! Kararlar Resmi Gazete'de! Tasarruf Tedbirleri Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı Dışişleri'ne yeni atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı 2024 MEB Bursluluk sınavı sonuçları (İOKBS) nereden sorgulanır? Cumhurbaşkanı 28 Şubat davası sanıkları cezalarını affetti! Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir? Öğretmenlik Meslek Kanunu çıktı mı?