Adıyaman’daki FETÖ/PDY ‘çatı’ davası

Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY ‘çatı’ davasının ilk duruşması 19 gün sürdü.

Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY ‘çatı’ davasının ilk duruşması 19 gün sürdü.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 324 sayfalık FETÖ/PDY ‘çatı’ iddianamesinin kabul edilmesinin ardından, 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanılan davada 25’i tutuklu 63 kişi yargılanıyor. Örgütle iltisaklı 11 dernek ve 2 vakıf tarafından yürütülen 18 proje kapsamında SODES uygulama usul ve esaslarına aykırı olarak yapılan hileli usulsüzlükler nedeniyle toplamda 1 milyon 305 bin 956 TL kamu zararına neden olunduğu ve bu paranın örgüte aktarıldığı iddia ediliyor.

“Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme (FETÖ/PDY), Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık” suçlamasıyla yargılanan sanıkların tamamı ilk duruşmada savunma yaptı. Toplam 19 gün süren davanın ilk duruşma sonrasında veriler ara karar ile tutuklu bulunan 6 sanığın tutuksuz yargılanmasına, tutuksuz yargılanan 3 sanığın ise tutuklu yargılanmasına karar verildi. Mahkeme heyeti duruşmayı 17 Aralık 2017 tarihine erteledi.

18 Mayıs 2024 Resmi Gazete'de bugün! Kararlar Resmi Gazete'de! Tarihte bugün ne oldu? 18 Mayıs İşte tarihte güne damga vuran olaylar Erdoğan imzaladı! Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Survivor All Star 2024 117. Bölüm Fragmanı izle Cevdet Yılmaz açıkladı: Kamu çalışanına destek geliyor