ABD'den S-400 çıkışı; Türkiye'ye yaptırımları değerlendiriyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'ye uygulamayı planladıkları S-400 yaptırımları için "Nasıl bir karşılık vereceğimizi hala değerlendiriyoruz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde Demokrat Senatör Bob Menendez'in sorularını yanıtladı. Pompeo, S-400'lele ilgili Türkiye'yi yakından ilgilendiren kritik bir açıklama da yaptı.


"Yaptırımları hala değerlendiriyoruz"
Pompeo, Türkiye'nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemini satın almasına ilişkin "Türk hükümetinin S-400'leri satın almasına yanıt olarak dikkate değer adımlar attık. Nihai hedefimize ulaşmak için Türkiye'ye yaptırımlarla nasıl bir karşılık vereceğimizi hala değerlendiriyoruz" dedi.

Türkiye'ye yaptırım öngören tasarı onaylandı
S-400 alımı nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını öngören tasarı geçen hafta ABD Temsiler Meclisi tarafından onaylanmıştı. Tasarının yasalaşması için Senato'dan geçip ABD Başkanı Donald Trump tarafından imzalanması gerekiyor.

İşte burcunuza göre mutlaka yakalanacağınız hastalık Cinselliğe en düşkün olan burçlar açıklandı! İşte en ateşli burçlar... A101 16 Mayıs’ta Elektrikli Motorlu Bisikleti Satışa Sunacak Tarihte bugün ne oldu? 16 Mayıs tarihte güne damga vuran olaylar Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu!