8 gollü maçta 'Fırtına'dan müthiş zafer!

Süper Lig'de 17. hafta karşılaşmasında Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Kayserispor'u 6-2 mağlup etti.

Süper Lig'de 17. hafta mücadelesinde Trabzonspor, İstikbal Mobilya Kayserispor'u konuk etti.

Medical Park Stadyumu Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan müsabaka, Trabzonspor'un 6-2'lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

Bordo - mavililere galibiyeti getiren golleri 7. ve 90+3. dakikalarda Alexander Sörloth, 37. dakikada Anthony Nwakaeme, 47. ve 66. (p) dakikada Daniel Sturridge ve 71. dakikada Abdulkadir Parmak kaydetti. İstikbal Mobilya Kayserispor'un gollerini ise 43. dakikada Ömer Uzun ve 82. dakikada Artem Kravets attı.Ligde üst üste ikinci galibiyetini alan Trabzonspor, puanını 32'ye yükseltti ve ilk yarıyı 3. sırada tamamladı. Üst üste 3. mağlubiyetini alan istikbal Mobilya Kayserispor ise ilk devreyi 10 puanla ligin son sırasında kapattı.

Trabzonspor, ikinci yarının ilk haftasında Kasımpaşa'yı konuk edecek. Kayserispor ise Alanyaspor deplasmanına gidecek.

Trabzonspor 6 - 2 Kayserispor

73'Trabzonspor'da Nwakaeme çıktı yerine Ekuban girdi.Anthony Nwakaeme - Caleb Ekuban
Ev Sahibi Golü72'GOL! Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Nwakaeme'nin vuruşunda kaleci İsmail'in çeldiği topu tamamlayan Abdulkadir, fark dörde çıkardı.

66'Penaltıda topun başına geçen Sturridge topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi.Gol - Daniel Sturridge
Sarı Kart65'Penaltıya sebebiyet veren Mert Kula sarı kart gördüSarı Kart - Mert Kula
Penaltı64'Trabzonspor penaltı kazandı. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşu sonrasında Mert Kula topa elle müdahale edince maçın hakemi Hüseyin Göçek penaltı noktasını gösterdi.
Pozisyon59'Nwakaeme'nin pasında ceza sahası sol çaprazda topu alan Novak, istediği kontrolü yapamayınca ve Kayserispor savunması tehlikeyi önledi.
Pozisyon57'Kayserispor atağında sağ kanatta topla buluşan Emre, Obi Mikel'den sıyrılmayı başaramadı.
Oyuncu Değişikliği55'Trabzonspor'da oyuncu değişikliği gerçekleşti! Sakatlanan Uğurcan'ın yerine Erce girdi.Ugurcan Cakir - Erce Kardesler
Pozisyon52'Uğurcan Çakır oyuna devam edemeyecek! Trabzonspor'da yedek kaleci Erce oyuna girmeye hazırlanıyor.
Pozisyon50'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşu sonrasında Uğurcan topu tekrar kornere çeldi. Ancak Uğurcan bu pozisyon sonrasında yerde kaldı. Sağlık görevlileri oyun alanında...

47'GOL! Sturridge takımını 3-1 öne geçirdi.Gol - Daniel Sturridge
Maç Başladı46'Hakem düdüğü çaldı ve ikinci yarı başladı
Devre ArasıHakem ilk yarının son düdüğünü çaldı

44'Karşılaşmada ilk yarının sonuna en az 1 dakikalık duraklama süresi ilave edildi.
43'GOL Ani gelişen Kayserispor atağında Trabzonspor savunması az adamla yakalandı. Hasan Hüseyin, şık bir pasla savunma arasına koşu yapan Ömer Uzun'u topla buluşturdu ve o da kayarak yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı.
43'Asist Hasan Hüseyin Acar
41'Abdulkadir'in pasında sağ kanatta topla buluşan Sosa'nın ortasında top doğrudan dışarı gitti.

39'Sol kanatta topla buluşan Emre, son çizgiye inerken rakibinden sıyrılamadı ve son olarak kendisine çarpan top auta çıktı.
37'Asist José Ernesto Sosa
37'GOL Saniyeler önce kale ağzında net bir pozisyondan yararlanamayan Nwakaeme, bu kez Sosa'nın pasında ceza sahası içinde topu önüne aldığı ve yaptığı sert vuruşla İsmail'i avladı.

34'Abdulkadir'in pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Sturridge, şık bir hareketle rakibinden sıyrılıp vuruşunu yaptı ama top uzak köşeden dışarı gitti.
32'Trabzonspor oyunun kontrolünü elinde tutmaya devam ediyor. Kayserispor ise kalabalık bir şekile yarı alanına çekilip ani ataklarla şans yaratmak amacında...

30'DİREKTEN DÖNDÜ! Sosa'nın soldan kullandığı köşe vuruşunda Sörloth kale önünde kafayı vurdu ama top üst direkten geri geldi.
28'Sosa'nın soldan kullandığı köşe vuruşunda İsmail kale ağzında çift yumrukla topu uzaklaştırdı.
27'KAYSERİSPOR KALESİNDE TEHLİKE: Abdulkadir'in pasında savunmanın arkasına sarkan Sörloth, kaleciden de sıyrılıp sol çaprazdan vuruşunu yaptı ama son anda Mert girdi araya...
26'Ani gelişen Kayserispor atağında Kravets'in pasında Emre Demir ceza sahası yayının gerisinden sol ayağıyla yerden bir vuruş yaptı ama top az farkla yandan dışarı gitti.

22'Trabzonspor ayağa paslarla oyunu tamamen rakip yarı alana yıkmış durumda bu dakikalarda...
20'Pereira'nın sağdan arka direğe doğru yaptığı ortada Novak, kafayla topu Nwakaeme'nin önüne indiri ama onun vuruşunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.

18'Sturridge'in şık pasında sağdan ceza sahasına sokulan Pereira, çaprazda istediği vuruşu yapamadı ve top farklı bir şekilde üstten dışarı gitti.
17'Sağ kanattan hareketlenen Pereira, derinlemesine bir pasla Sörloth'u düşündü ama Mert dikkatli...
15'Skor üstünlüğünü de eline alan Trabzonspor oldukça rahat bir şekilde oyunu kontrol ediyor. Kayserispor rakip yarı alana yerleşmekte güçlük çekiyor.

 13'Abdulkadir'in pasında ceza sahası dışında topla buluşan Sturridge, sol ayağıyla vuruşunu yaptı ama İsmail iki hamlede topun sahibi oldu.
12'Sol kanattan Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta kale alanına yönlen topu İsmail çıkıp aldı.
10'Ani gelişen Trabzonspor atağında Sörloth'un pasına topla buluşan Sturridge, rakibinden sıyrılıp vuruşunu yapmak isterken son anda Kayserispor savunması araya girdi ve topu kornere gönderdi.
8'Kayserispor savunmasının uzaklaştıramadığı topu önüne alan Obi Mikel ceza sahası dışından sert bir şutla kaleyi yokladı ama vuruşunda isabet yok.

7'GOL Abdulkadir'in derinlemesine pasında ceza sahası içinde topu kontrol eden Sörloth, Osman Can'dan sıyrıldıktan sona müsait durumda yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı.
5'Nwakaeme'nin pasında topla buluşan Abdulkadir'in ceza sahası dışından yaptığı vuruşta top savunmadan geri geldi.
3'AZ FARKLA AUT: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Sosa arka direğe doğru ortasını yaptı, Sturridge'in kafa vuruşunda top az farkla dışarı gitti.
2'İLK TEHLİKE! Sturridge'in derinlemesine pasında Kayserispor savunmasının anlaşmazlığı sonucu bir anda ceza 

M.Ö.Karşılaşmada ilk düdük çaldı. Maça başlayan taraf Kayserispor...

Geçen hafta deplasmanda İttifak Holding Konyaspor'u 1-0 mağlup ederek moral bulan bordo-mavililer, İstikbal Mobilya Kayserispor'u da yenerek devre arasına zirve yolunda daha iddialı girmek istiyor.

Trabzonspor'un 11'i: Uğurcan; Pereira, Hüseyin Türkmen, Campi, Novak; Obi Mikel, A. Parmak, Jose Sosa; Nwakaeme, Sturridge, Sörloth.

Trabzonspor Kayserispor maçı ne zaman, saat kaçta?

Medical Park Stadı'nda saat 17.30'da başlayacak karşılaşmayı hakem Hüseyin Göçek yönetecek. beIN Sports 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Kayserispor, deplasmanda oynadığı son 8 maçta kalesini gole kapatamadı.

- Kayseri ekibinin bu sezon ligde attığı gol sayısı sadece 13 ve ligin en az gol atan iki takımından biri.

- Aralarındaki son 10 maça baktığımızda 7 kez ilk golü atan taraf Trabzonspor oldu.

- Yine bu son 10 maçta 4 kez "0-1 GOL" aralığında kaldık.

Maç öncesi notlar

Bordo-mavili takımın, İstikbal Mobilya Kayserispor maçına Uğurcan Çakır, Pereira, Hüseyin Türkmen, Campi, Novak, Obi Mikel, Sosa, Abdulkadir Parmak, Nwakaeme, Sturridge ve Sörloth 11'i ile başlaması bekleniyor.

İstatistikler

Kayserispor ile oynadığı son 10 Süper Lig maçının sekizini kazanan Trabzonspor, son üç karşılaşmadan en az ikişer farkla galip ayrıldı. Süper Lig tarihinde Trabzonspor'a konuk olduğu 14 maçın sadece birini kazanan Kayserispor, tek galibiyetini Mayıs 2017'de aldı.

Evinde oynadığı son dört Süper Lig maçında sekiz puan kaybeden Trabzonspor, aynı puan kaybını daha önceki 15 iç saha karşılaşmasında yaşamıştı. Kayserispor deplasmanda oynadığı son altı Süper Lig maçını en az ikişer gol yiyerek kaybetti. Süper Lig'in ilk 16 haftasında ceza sahası dışından gol bulamayan tek takım Kayserispor. Bu sezon en fazla Süper Lig maçında açılış golünü atan takım Trabzonspor, oyuncu Alexander Sörloth.

Alexander Sörloth bu sezon Süper Lig'de 10 gol kaydetti. Trabzonspor formasıyla sezonun ilk yarısında ondan daha fazla gol atan son oyuncu Oscar Cardozo. Süper Lig'in son iki sezonunda Trabzonspor'un attığı 93 golün %30'unda Anthony Nwakaeme'nin doğrudan katkısı var. Şu an Süper Lig'de yer alan futbolcular arasında, Kayserispor'a transfer olduğu Ocak 2018'den bu yana hiçbir oyuncu Artem Kravets'ten daha fazla kafa golü atamadı.

Damar tıkanıklıklarını önlemenin 7 etkili yolu! Tarihte bugün ne oldu? 30 Nisan İşte tarihte güne damga vuran olaylar Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23.Bölüm Fragmanı izle Kızıl Goncalar 17.Bölüm Fragmanı izle 30 Nisan 2024 Resmi Gazete'de bugün! Kararlar Resmi Gazete'de! Ömer 54.Bölüm Fragmanı izle (Final)