6 şubat bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den son dakika çığ, fırtına, sağanak ve kar uyarısı!

Meteoroloji'den hava durumuna ilişkin gelen son tahminlere göre yurdum büyük bir bölümü yağışlı olacak. Yağışlar iç kesimlerde kar ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. İstanbul'da ise gündüz saatlerinde yağmur beklenirken, akşam saatlerinden itibaren yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Meteoroloji ayrıca, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri için çığ uyarısı yaptı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Isparta, Antalya'nın doğu ilçeleri, Mersin, Adana, Karaman ile Konya'nın güney ve batı çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güneyli yönlerden, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Hıdırellez gecesi nasıl dilek dilenir? Hıdırellez dilek duası Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Yılport Samsunspor Trabzonspor maçı Geniş özeti ve Golleri