2022 yılında öne çıkacak 8 teknoloji trendi!

Teknoloji trendleri bir anda değişebilir; örneğin, Covid-19 pandemisi birçok şirketin teknoloji odaklarını ofis düzeninden bir anda uzaktan çalışmaya dönüştürmelerine neden oldu. Forbes’un haberine göre Forbes Teknoloji Konseyi'nin teknoloji uzmanları, 2022’de sadece teknoloji endüstrisine değil, genel olarak iş dünyasına hakim olacağına inandıkları teknolojiler ve trendler hakkında öngörülerde bulundular. Yaptıkları araştırmalara göre 2022’de öne çıkacak 8 teknoloji trendi ise şöyle:

1. Otomasyon

Robotik süreç otomasyonu, doğal dil işleme ve akıllı belge işleme gibi teknolojiler, kural tabanlı süreçleri otomatikleştirerek kuruluşların kaynaklarını stratejik işlerde etkin bir şekilde kullanmalarına yardımcı olacak. Akıllı Robotik Otomasyon'un da sıçramalarla büyüyeceğini iletiyorlar. Büyük, karmaşık ve pahalı robotları karşılayamayan küçük üreticiler, imalat endüstrisinde yeni nesil işbirlikçi robotlar (veya “cobotlar”) ile daha etkin bir şekilde rekabet edecekler. Cobot’lar, paylaşılan bir çalışma ortamında insanlarla etkileşim kurmak için tasarlanmış en yeni robot türü olarak tanımlanıyor.

2. Tahmine dayalı analitik

Forbes Teknoloji Konseyi, veri analitiği, veri gölü konsolidasyonu ve tahmine dayalı analizin tüm bilişim sektörü için önemli olacağını öngörüyor. Tahmine dayalı analitikteki ilerlemeler, siber güvenliği büyük ölçüde yönlendirecek. Tahmine dayalı analitik, teknoloji dünyasında en hızlı büyüyen alanlardan biridir. 2020 yılında 7,2 milyar ABD doları değerinde olan pazar payının, 2025 yılına kadar 21,5 milyar ABD dolarına ulaşması bekleniyor.

3. Yazılım kalite standartlarına odaklanma

Kalite, insanların kullandıkları tüm mal ve gereçlerle günlük yaşamlarına yerleştirilmiş yazılımlarla ilgili temel bir endişe alanı olacak. 2022, yazılım testinde daha sofistike ve yeni trendler görecek. Kalite yönetim uzmanlarının, yazılımın kalitesini artırmak için yapay zekaya ve makine öğrenimine güvenecekleri bir döneme giriyoruz denebilir.

4. Akıllı şehir teknolojileri

Daha iyi ve sürdürülebilir bir vatandaş deneyimi için entegre hizmetler sunan akıllı şehirler dünya çapında daha yaygın hale geliyor. Akıllı şehir, şehirde yaşayan ve çalışan insanlar için günlük hayatı daha kolay ve daha iyi hale getirmek için veri ve teknolojiye güvenen sistemleri tanımlamak için kullanılıyor.

BM’nin 2050 yılına kadar dünya nüfusunun %68’inin kentsel alanlarda yaşayacağını öngörmesiyle birlikte, dünya çapındaki hükümetler trafik yönetimi, enerji verimliliği ve güvenliği teknoloji ile ele almak için akıllı şehirler yaratmaya odaklanıyor.

Muğla'da aranıyordu! Eski eş cinayeti Müge Anlı’ya itiraf etti Tenis topunun üzerine oturursanız ne olur? Paralel evren teorisi gerçek mi oluyor? Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Karaciğer yağlarına maydanoz kürü! Ardahan ve Kars’ın Suları, Meraları Maden Tehdidi Altında