2020 Sözleşmeli öğretmenlik sınav yeri açıklandı mı?

Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav yani mülakat yerleri bugün MEB tarafından açıklanacak. 2020 sözleşmeki öğretmen mülakat sınavı 5 Şubat'ta başlayacak. Peki sözleşmeli öğretmenlik mülakat sınav yerleri sorgulaması nasıl, nereden yapılacak?

Binlerce öğretmenin beklediği 2020 yılı sözlü sınav mülakat yerleri bugün MEB tarafından açıklanacak. Adaylar sınav yerlerini “https://personel.meb.gov.tr/ “ adresinden öğrenebilecekler. 2020 yılı mülakat sınavı 5 Şubat'ta başlayacak ve 22 Şubat'ta sona erecek. Peki sözleşmeli öğretmen mülakat sınav yerleri nasıl sorgulanır? 

Sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri ne zaman açıklanacak:  Öğretmen adaylarının mülakat yerleri 21 Ocak 2020 Salı günü MEB tarafından erişime açılacak. Adaylar sınav yerlerini “https://personel.meb.gov.tr/ “ adresinden öğrenebilecekler. Sınav merkezleri henüz açıklanmasa da MEB’in aktardığı bilgilere göre gün içerisinde merkezlerin duyurulması bekleniyor.

Sözlü sınav yerleri için tıklayın...

Mülakatlar ne zaman:  MEB bünyesinde görev almak isteyen öğretmenlerin katılacakları mülakatlar 5 Şubat 2020 ile 22 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılacak.

Sonuçlar ne zaman açıklanacak: Mülakatların sona ermesinin ardından 3 gün sonra sonuçlar erişime açılacak. Yani sözlü sınav sonuçları 25 Şubat 2020 günü adayların bilgisine sunulacak. Sonuçlara itiraz etmek isteyen öğretmenler için 26-28 Şubat tarihleri arasında itirazlar alınacak. İtiraz sonuçları ise 6 Mart 2020 günü duyurulacak.

Atama tercih işlemleri ne zaman:  Sınav ve sonuç sürecinin sona ermesinin ardından bu kez atama süreci başlayacak. Adayların elde ettikleri puanlara göre yerleştirmeleri yapılacak. Atama tercihleri ise 9 Mart ile 13 Mart tarihleri arasında alınacak. Atama sonuçları ise 18 Mart 2020 günü adayların bilgisine sunulacak

Fenerbahçe Beşiktaş Maçı Geniş Özeti ve Golleri! Esra Erol “Çocuk gelin” skandalını ortaya çıkardı! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Tarihte bugün ne oldu? 28 Nisan tarihte güne damga vuran olaylar İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu Yeni Renault Duster Türkiye pazarına sunulacak!