2019 Yılında Taşeronlar İçin Toplu İş Sözleşmesine Dahil Edilmesi Bekleniyor

2018 yılı askeri ücrete yapılan zam sonrasında kadroya geçen birçok kişinin maşları askeri ücretin altında kalmıştı. 

Bu durum birçok kişinin mağduriyet yaşamasına sebep olmuştu. Yapılan görüşmeler ve çalışmalar sonucu yapılan düzenleme ile kadroya geçen eski taşeron işçilere askeri ücrete ilave olarak yüzde 4’lük zam yapılması kararlaştırılmıştı.

Fakat bu durum işçi temsilcileri için geçici bir çözüm olarak görülüyor. Buna göre tam ve en adil çözüm kadroya geçen taşeronların 2019 Toplu İş sözleşmesine katmak ve bu doğrultuda zam yapmak olması gerektiği ifade ediliyor.

Esas Amaç Taşeronlar için 2019 TİS’ de Yer Almak

Taşerondan kadroya geçen çalışanlar için en temel amaç 2019 TİS görüşmelerinde yer almak olarak görülüyor. Bu sayede sadece maaş artışı değil aynı zamanda diğer çalışanlar göre oldukça geri seviyelerde olan özlük ve mali hakların kendilerine de verilerek aradaki farkın ve adaletsizliğin kapatılması isteniyor. 

Bu adaletsizliğe örnek olarak ise yılsonunda enflasyon farklı oluşması durumunda diğer çalışanlar enflasyon farkı zammı alabilirken 4/D’li sürekli işçiler ve şirket işçilerinin böyle bir hakları bulunmuyor. 

Bu doğrultuda kadroya geçen birçok işçi bu adaletsizliğin giderilmesi ve aynı haklara sahip olmak için meclis başkanlığına çok sayıda dilekçe göndermişlerdi.


Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Beşiktaş Kulübünden sert Beyaz TV açıklaması! Survivor All Star 2024 99. Bölüm Fragmanı izle Tarihte bugün ne oldu? 30 Nisan İşte tarihte güne damga vuran olaylar Gelin 19.Bölüm Fragmanı izle Amedspor 1. Lig'e çok yakın! Diyarbakır'da Amedspor kutlaması!