13 şehidin ardından TSK yeni hedefi belirledi

TSK'nın Gara harekatıyla Kandil, Mahmur ve Sincar'daki varlığı tehlikeye giren terör örgütü PKK alçakça bir infaz gerçekleştirdi. Teröristler 2015 ve 2016 yılında kaçırdıkları asker, polis ve sivil 13 rehineyi infaz ederken TSK'nın yeni hedefi terör örgütünün ana karargahı Kandil'i yerle bir etmek olarak belirlendi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı'na ilişkin açıklama yaptı. TSK komuta kademesiyle önceki gün Şırnak'taki Harekat Merkezi'ne gelen Akar, PKK/KCK ve diğer terörist unsurların temizlenmesi, hudut güvenliğinin sağlanıp, daha önce teröristler tarafından kaçırılan vatandaşlarımızın kurtarılması için 10 Şubat saat 02.55'te başlatılan harekatın detaylarını anlattı. Vatandaşlarımızın tutulduğu mağaraya ilişkin ayrıntılı bilgilere etkin istihbaratla ulaşıldı. Rehinelerin yerlerinin değiştirilmesi ihtimaline karşı bölge uzun süre anlık olarak izlendi. Bölgenin maketi çıkarıldı, model arazi üzerinde senaryo üzerine müşterek tatbikat icra edildi.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Aldatmak’ta Yeşim’le Dündar’ın ilişkisi ortalığı karıştıyor ‘Yargı’da büyük finale 4 bölüm kala gerilim yeniden tırmanıyor! Gaddar'da Dağhan, Aydan’a evlilik teklif ediyor! Ateş Kuşları'da Ali ve Mercan bebeklerinin cinsiyetini öğreniyor