Anasayfa /  Güncel

Zümrüt Apartmanı adlı kitabın ardından Elif Şafak şoku! Mahrem adlı kitabı...

Zümrüt Apartmanı adlı kitabın ardından Elif Şafak'ın Mahrem adlı kitabında da pedofili ifadelerin yer aldığının ortaya çıkması, gündemi sarsmıştı. Şafak, tepkiler üzerine kitabını savunarak açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 01 Haziran 2019 21:22

Zümrüt Apartmanı skandalının ardından bu kez Elif Şafak'ın Mahrem kitabında küçük bir çocukla cinsel ilişkinin ayrıntılı şekilde tasvir edildiği ortaya çıkınca günlerce konuşulmuştu. Türkiye hakkındaki söylemleriyle bir dönem oldukça eleştiri konusu olan Elif Şafak, sosyal medyanın hala dilinde dolanan Mahrem adlı kitabı hakkında ilk kez konuştu. 

Mahrem kitabı hakkında konuştu Elif Şafak'tan olay açıklamalar - Sayfa 2

Şafak, BBC'ye verdiği röportajda 'Mahrem' romanındaki bazı ifadelerin 'çocuk tacizi ve pedofiliyi özendirdiği' iddiasıyla sosyal medyada başlatılan kampanya konusunda  ''Okumadan ileri geri laflar sarfediyorlar."  diyerek şu ifadeleri kullandı; 

Mahrem kitabı hakkında konuştu Elif Şafak'tan olay açıklamalar - Sayfa 3

Pedofiliyi savunmak..: "Ben edebiyatçı olarak kurbanın yanında yer alıyorum, onun gözünden anlatıyorum. Pedofiliyi savunmak söz konusu değil, bu tür 'linç kampanyaları' sonunda sansür ve otosansüre yol açıyor."

Mahrem kitabı hakkında konuştu Elif Şafak'tan olay açıklamalar - Sayfa 4

Zor bir tünelden geçiyoruz: Elif Şafak, ayrıca  Türkiye'de gazeteci, sanatçı, yazar ve akademisyenler için hayatın zorlaşmasını değerlendirirken "Çünkü çok büyük bir antidemokratik, hukuksuzlukların, haksızlıkların yaşandığı bir tünelden geçiyoruz biz" dedi.

Mahrem kitabı hakkında konuştu Elif Şafak'tan olay açıklamalar - Sayfa 5

Sanatçılar için ortam çok zor: Şafak, "Kelimeyle iştigal eden herkes için çok zor ortam. Musa Kart gibi önde gelen çizerlerimizden, sanatçılarımızdan biri yeniden hapse atılabiliyorsa, bütün sanatçılar için ortam çok zor" görüşünü dile getirdi.

Mahrem kitabı hakkında konuştu Elif Şafak'tan olay açıklamalar - Sayfa 6

Elif Şafak kimdir?: 25 Ekim 1971 günü, babasının o sırada doktora yapmakta olduğu Strazburg'da dünyaya geldi. 

Mahrem kitabı hakkında konuştu Elif Şafak'tan olay açıklamalar - Sayfa 7

Anne ve babası: Babası sosyal psikolog ve akademisyen Nuri Bilgin, annesi diplomat Şafak Atayman'dır. Doğumundan kısa süre sonra anne ve babası ayrıldı, annesi tarafından büyütüldü.

Mahrem kitabı hakkında konuştu Elif Şafak'tan olay açıklamalar - Sayfa 8

ODTÜ'yü bitirdi: Soyadı olarak annesinin adını kullandı. Ortaokulu annesinin görev yaptığı Madrid'de, liseyi Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra, ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi.

Mahrem kitabı hakkında konuştu Elif Şafak'tan olay açıklamalar - Sayfa 9

Yüksek lisansını aynı üniversitede Kadın Çalışmaları Bölümünde yaptı. “Bektaşi ve Mevlevi Düşüncesinde Döngüsel Evren ve Kadınsılık Anlayışı” üzerine master tezinin ardından; ODTÜ Siyaset Bilimi bölümünde doktorasını tamamladı.

Mahrem kitabı hakkında konuştu Elif Şafak'tan olay açıklamalar - Sayfa 10

Doktora tezi, “Türk Modernleşmesinin Kadın Prototipleri ve Marjinaliteye Tahammül Sınırları” başlığını taşıyordu. 

Mahrem kitabı hakkında konuştu Elif Şafak'tan olay açıklamalar - Sayfa 11

Elif Şafak'ın İslamiyet, kadın ve mistisizm hakkındaki yüksek lisans tezi Sosyal Bilimler Derneği tarafından ödüllendirildi. Şafak, Ekim 2017'de biseksüel olduğunu açıkladı.


Etiketler mahrem adlı kitap
Yorumlar