Anasayfa /  Foto Galeri

Zümrüdüanka Dizisi Oyuncuları | Zümrüdüanka Dizisi Konusu

Zümrüdü Anka dizisi erkek ve kadın başrol oyunculukları için son olarak Elimi Bırakma dizisinde erkek başrol olarak yer alan Alp Navruz ve ‘Filinta : Bir Osmanlı Polisiyesi’, ‘Yağmurdan Kaçarken’ dizilerinde rol alan Ceren Yılmaz ile anlaşma sağlandı. Zümrüdü Anka dizisi 25 Ocak 2020 de Fox Tv ekranlarında olacak.

Zümrüdüanka Dizisi Oyuncuları | Zümrüdüanka Dizisi Konusu - Sayfa 1

Zümrüdüanka Dizisi Yapımcısı Senaristi
Pastel Film’in yapımcılığını üstleneceği Zümrüdü Anka dizisinin yönetmenliğini ise son olarak Hercai dizisini yöneten Cemal Şan’ın üstlenecek. Zümrüdü Anka dizisinin senaristliğini ise Can Sinan kaleme alacak. Zümrüdü Anka dizisinin çekimlerine 16 aralık pazartesi günü başlayacak.

Zümrüdüanka Dizisi Oyuncuları | Zümrüdüanka Dizisi Konusu - Sayfa 2

Zümrüdüanka Dizisi Nerede Çekilecek
Zümrüdüanka dizisi mistik ve tarihi bölgelerden biri olan Kapadokya da çekilecek.

Zümrüdüanka Dizisi Oyuncuları | Zümrüdüanka Dizisi Konusu - Sayfa 4

Zümrüdü Anka Ne Demek
Pers Mitolojisinde ortaya çıkan ve daha sonra doğudaki hikaye ve efsanelerde ulaşılmaya çalışılan kuş olarak bilinmektedir. Simurg, Anka, Homa, Ruk ve Türk efsanelerinde Tuğrul ve Zümrüdü Anka olarak bilinmektedir. İnsan gözünün göremeyeceği kadar yükseklerde uçan bu kuşun Kaf Dağının ardında yaşadığı efsanelerde anlatılmaktadır. Bazı efsanelerde 500 yıl yaşadığı bazılarından ise ölümsüz olduğu söylenmektedir. Rivayete göre bilgi ağacının dallarında yaşar diğer kuşların bütün sorularına cevap verirmiş.