Anasayfa /  Foto Galeri

Zoom kullananlara kötü haber! Çok önemli güvenlik uyarısı

Koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir kullanıcılar arasında büyük ilgi gören iletişim uygulaması Zoom'da güvenlik skandallarının ardı arkası kesilmiyor. Bu kez bakın Zoom neyle suçlanıyor?

Zoom kullananlara kötü haber! Çok önemli güvenlik uyarısı - Sayfa 1

Zoom, bilgisayar ve telefon başında pek çok kullanıcının iletişimini kolayca sağlamasına olanak tanıyor. Ücretsiz kullanılan uygulamanın bir de karanlık yüzü bulunuyor.

Zoom kullananlara kötü haber! Çok önemli güvenlik uyarısı - Sayfa 2

Güvenlik açığı nedeniyle görüşmelerin ve ses kayıtlarının başkalarınca ele geçirilebildiği ortaya çıkınca New York'ta 1 milyonu aşkın öğrencinin kullanacağı Zoom'a yasak gelirken, dünyadan da benzer yasak kararları bir bir gelmeye başladı.

Zoom kullananlara kötü haber! Çok önemli güvenlik uyarısı - Sayfa 3

Şimdi ise Zoom bir dava ile gündemde. Zoom şirketinin hissedarlarından birisi olan Michael Drieu dolandırıcılık suçlaması ile şirkete dava açtı. Dava dosyasında uygulamanın uçtan uca şifreleme eksikliğinin, izinsiz veri paylaşımının ve belirli açıkların hissedarlar ile paylaşılmaması, üzerine bir de dolandırıcılık olaylarına alet olması suçlamaları yapılmış.

Zoom kullananlara kötü haber! Çok önemli güvenlik uyarısı - Sayfa 4

Milyonlarca bilgisayara ve telefona yüklenen Zoom uygulaması gerçekten de güvenilir mi? Peki herkes neden bu uygulamayı indiriyor? Siz onu kullanırken arka planda neler oluyor? Uygulama nasıl kullanılıyor? İşte dünyayı kasıp vuran uygulamanın perde arkası...