Anasayfa /  Güncel /  Son dakika

Ziya Selçuk'tan canlı yayında önemli açıklama! Okulların tatili uzayacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, pazartesi günü başlayacak olan uzaktan eğitime ilişkin önemli açıklamalardan bulunuyor.

Abone ol
Abone ol 21 Mart 2020 14:21

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Türkiye’de görülmesinin ardından tedbir amaçlı ilkokul, ortaokul ve liselerde 16 Mart itibarıyla eğitime 1 haftalığına ara verildi. 23 Mart Pazartesi saat 09.00’da da uzaktan eğitim sürecine başlanacak. MEB Bakanı Ziya Selçuk, CNNTürk'te katıldığı programında milyonlarca öğrenci ve velinin aklına takılan soruları yanıtlıyor.

Bakan Selçuk'tan satır başlıkları:

"Bir sonraki pazartesi günü okullar açılacak mı sorusu soruluyor. Sağlık bakanlığı ve Bilim Kuruluyla koordineli şekilde çalışıyoruz. Koronavirüsün gidişatı konusunda çalışıyoruz. ama bu belirsizlik herkesi rahatsız etse de hassasiyetle takip ediyoruz. duruma göre ne gerekiyorsa yapacağız. Okulların açılmasıyla ilgili bir eksiğimiz yok. Şartlar uygun olsa yarın başlarız"

Sınavların içeriği yüz yüze görülen konulardan olacak
"Önceliğimiz çocukların sağlığını korumak. Sınavlarda sadece yüz yüze görülen konulardan sorumlu tutulacaklar. Çocukların strese girmemesi önemli. Tamamen müfredat içerikli"

"Hedefimiz sınavları ertelememek. Ancak tedbir amaçlı zaruri durumlarda bu ertelenebilir"

Her türlü eksikler giderilecek
Hiçbir AB ülkesinde büyün öğrenciler aynı anda eşzamanlı eğitime alacak bir internet altyapısı yok. Pazartesi günü yoğunluk olabilir ancak olmaması için haftalardır bunun için çalışıyoruz."

"40 dakika konsantrasyon mümkün değil. Ancak 20 dakika yeterli değil diye velilerimiz endişelenmesin. Her türlü eksiği gidereceğiz"

"EBA içeriklerinse sanatsal faaliyetlerimizi var. Çocuklar evde kaldığı süreçte yüzlerce etkinlik örneğimizden yararlanıp, boş zamanını değerlendirebilir"

Velilerin desteği önemli
"Uzaktan eğitim sürecince çocuğun istediğini dinlemek önemli. Zaten istediğini sürüyor. Ders öğrenilir, önemli olan çocukların hayata hazırlanması"

"Çocuklardaki öz sorumluluğu geliştirmek çok önemli. Ancak velileri sürekli dışarıdan baskı yapması verim sağlamayacak. Çocuklar velileri dinlemeyip uzaktan derse girmeyi kabul etmediğinde, veli rehberlik öğretmenlerimizle iletişime geçip sorunları çözmek için tavsiye alabilecek"


"VELİLER PARA İADESİ ALACAK MI?
"Özel okullarla ilgili hukukçular ortak çalışmalarımız sürüyor. Mücbir sebepler değerlendirilmeli. Kimsenin mağdur olmaması için çalışıyoruz"

"Meslek liseleri için uygulama videoları olacak"

"Okullar açıldığında ilk teneffüs 40 dakika olacak müjdesini verdim. Çünkü herkes koronavirüs konuşuyor. Ben sosyal bir dokunuş yapmak istedim. Ortamı yumuşatmak için. Küçük bir jest yaptım ama bu kadar destek geleceğini tahnim edemedim."

EBA'da ilk kez öğretme eğitimi için yapı oluşturuldu. HEr bir öğretmen için kişiye özel içerikler ve altyapılar oluşturduk. Çocuklar destek ya da koronavirüs konusunda öğretmenlere de destek vereceğin

Yorumlar