Anasayfa /  Ekonomi

Ziraat Bankası temel ihtiyaç kredisi başvuru yap ! 6 ay geri ödemesiz

Ziraat Bankası temel ihtiyaç kredisi başvuru yap ! 6 ay geri ödemesiz ertelemeli kredi başvurusu nasıl yapılır? 10 bin TL Temel İhtiyaç Desteği kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak, şartları ne? Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası tarafından verilen 6 ay geri ödemesiz ve ertelemeli Temel İhtiyaç Kredisi başvuruları alınmaya devam ediyor. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın öncülüğünde, hane halkı aylı geliri 5 bin lira ve altında olan vatandaşlara 6 ay geri ödemesiz kredi veriyor.

Abone ol
Abone ol 10 Nisan 2020 14:14

Ziraat Bankası temel ihtiyaç kredisi başvuru yap ! 6 ay geri ödemesiz ertelemeli kredi başvurusu nasıl yapılır? 10 bin TL Temel İhtiyaç Desteği kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak, şartları ne? Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası tarafından verilen 6 ay geri ödemesiz ve ertelemeli Temel İhtiyaç Kredisi başvuruları alınmaya devam ediyor. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın öncülüğünde, hane halkı aylı geliri 5 bin lira ve altında olan vatandaşlara 6 ay geri ödemesiz kredi veriyor.

 

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası tarafından verilen 6 ay geri ödemesiz ve ertelemeli Temel İhtiyaç Kredisi başvuruları alınmaya devam ediyor. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın öncülüğünde, hane halkı aylı geliri 5 bin lira ve altında olan vatandaşlara 6 ay geri ödemesiz, 36 ay vadeli, 10 bin TL Temel İhtiyaç Desteği verilecek. Bu noktada, '10 bin TL Temel İhtiyaç Desteği kredi başvuru nasıl yapılır, şartları neler ve sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorularının yanıtı oldukça merak ediliyor. Zira, dar gelirli olan ve aranan şartları karşılayan vatandaşlar bir an önce 6 ay geri ödemesiz 10 bin TL Temel İhtiyaç Desteği kredi başvurusu yapmak istiyor. Peki, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank 6 ay geri ödemesiz, ertelemeli 10 bin TL Temel İhtiyaç Desteği kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak ve şartları neler? Kredi başvurusu nasıl yapılır? İşte, merak edilenler...

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından geçtiğimiz günlerde müjdesi verilen 6 ay geri ödemesiz, 36 ay vadeli 10 bin TL Temel İhtiyaç Desteği kredi başvuruları alınmaya devam ediyor. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank aracılığı ile dar gelirli ve istenen şartları karşılayan vatandaşlara 6 ay ödemesiz, ertelemeli ve 36 ay vadesiz 10 bin TL ihtiyaç kredisi sağlanıyor. Tam bu noktada, 2020 Temel İhtiyaç Desteği kredi başvurusu hakkındaki araştırmalar da artış gösterdi.

10 BİN TL GERİ ÖDEMESİZ TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİ KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR VE ŞARTLARI NELER?


Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından verilen 36 ay vadeli ve 6 ay geri ödemesiz Temel İhtiyaç Desteği kredi başvuru şartları açıklandı. İhtiyaç kredisinden aylık hane halkı geliri 5 bin lira ve altında olan ücretliler, asgari ücretliler, emekliler, serbest meslek mensupları ve diğer bireyler yararlanacak.

6 AY GERİ ÖDEMESİZ 10 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haberimizden, 6 ay geri ödemesiz Temel İhtiyaç Desteği hakkında bilgi edinebilir, 'Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank 10 bin TL kredi başvurusu nasıl, nereden yapılır ve sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusunun yanıtını öğrenebilirsiniz.

İşte, 6 ay ertemeli Temel İhtiyaç Desteği kredisi başvuru sonuçları hakkındaki bilgiler;

Mevcut kredi kuralları uygulanmayacak, ödeme gücü kontrolü yapılmayacak. Salgın nedeniyle para kazanamayan simitçi, toplu taşıma çalışanı gibi şu anda işi olmayanlar da yararlanacak. Devlet vatandaşa kefil olurken, kredi kullandırırken beyan esas olacak.

ŞUBELERE TEBLİĞ EDİLDİ

Kamu bankalarının şubelere gönderdiği yazıda paketin kapsamı "alt gelir grubunda yer alan kesimlerin gıda harcamaları, kira, elektrik, doğalgaz fatura gibi ödemelerinin finansmanın karşılanmasına yönelik oluşturulmuştur" diye ifade edildi.

Kredinin amacının, salgından doğrudan veya dolaylı olarak etkilenen müşterilerin temel ihtiyaçlarının finansmanın uygun şartlarda sağlanması olduğunun altı çizildi.

FAİZİ % 0.49 OLACAK

Tüketici kredisi kapsamında 6 ay ödemesiz verilecek kredi için 1-36 aylık dönemde yüzde 0.49 gibi çok düşük bir faiz işletilecek. Kredi tahsis ücreti binde 5 olarak belirlenirken, 5 bin lira, 7 bin 500 lira ve 10 bin lira tutarlarında talep edilebilecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

Kredi başvuruları öncelikle internet şube ve mobil şubeden, müşterinin internet şube veya mobil üyelikleri bulunmuyorsa şubelerden de yapılabilecek. Banka yetkilileri, salgın riski nedeniyle zorunlu olmadıkça şubeye gelinmemesi gerektiğini belirtiyorlar.

GERİ ÖDEME NASIL OLACAK?

10.000 LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 376 lira ödenecek.

7.500 LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 282 lira ödenecek.

5.000 LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 188 lira ödenecek.

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ NE ZAMAN SONUÇLANIR?

Bankalarca başvuru kanallarının açılması ve taleplerin toplanması sonrasında, temel ihtiyaç kredi başvuru sonuçları neticelendirilecek. Kredi kullandırılması uygun olarak değerlendirilen müşterilerin hesaplarına kredi tutarları aktarılacak olup, müşteriler kredi tutarını ATM'lerden çekebileceklerdir.

Kredi başvuru sonuçları ile ilgili net tarih bilgisi yok. Her banka kendi değerlendirmesini yaptıktan sonra başvuru sonuçlarını açıklayacaktır.

KİMLER YARARLANAMAYACAK?

Açık takip kaydı bulunan, açık karşılıksız çeki olan, açık protestolu senedi bulunanlar hanehalkı/eşlerden biri kredi kullanmışsa diğeri kullanmayacak. Hazine destekli Kredi Garanti Fonu kefaletli kredi eşit taksitlerle ödenecek.

YÜZDE 85'İNE HAZİNE GARANTİSİ

Bankalar taleplerin toplanması sonrasında, kredi kullandırılması uygun olarak değerlendirilenlerin hesaplarına kredi tutarlarını aktaracak. Müşteriler böylece krediyi ATM'den de çekebilecek.

Vatandaşa kullandırılan bu kredilerin dönmemesi durumunda yüzde 85'ini Fon ödeyecek. Bankalar talepleri topladıktan sonra uygun olarak değerlendirilenleri hızlı bir şekilde hesaplara yatırılacak.

Etiketler Ziraat Bankası
Yorumlar