Anasayfa /  Ekonomi

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ta faiz oranları düşüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak faiz oranları hakkında önemli açıklamalarda bulunurken kamu bankalarında konut kredisi faiz indirimi hakkında da bilgi verdi. Bakan Albayrak yıl sonuna kadar Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ihtiyaç kredisi faiz oranı 0.99 müjdesi verdi.

Abone ol
Abone ol 16 Aralık 2019 10:23

Merkez Bankası Temmuz PPK toplantısı ile gelen faiz indirimi sonrası Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank büyük faiz indirimi yaparak konut kredisi faiz oranını 0.99 olarak güncellemişti. 

ZİRAAT BANKASI, VAKIFBANK VE HALKBANK 0.79 KONUT KREDİSİ KAMPANYASI BEKLENİYOR! 

Bankaların kredi faizlerinde son durum yakından takip edilirken vatandaşlar devlet bankalarından şu anda anlaşmalı konut projeleri için uygulamış oldukları 0.79 konut kredisi faiz oranını normal ve ikinci el konut satışlarında da aynı oranın uygulanmasını istiyor.  

DEVLET BANKALARI İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANI 0.99 ALTINA İNECEK!  

Konu hakkında açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indiriminin devlet bankalarının kredi oranlarına yansıtılacağını açıklayarak "Allah'ın izniyle 2020'ye girerken tek haneli faizleri kamu bankalarımız piyasalarımıza başlatıyor. Hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

Bakan Albayrak tarafından yapılan tek haneli faiz açıklaması sonrası kamu bankaları ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 1 altına inerek en fazla 0.99 olarak teyit edilecek gibi görünüyor. Bakan Albayrak 2020 yılına girmeden açıklamasında bulunduğu için söz konusu indirimin önümüzdeki 2 haftalık süreçte mutlaka gelmesi bekleniyor.  

Bakan Albayrak açıklamasında enflasyon ve büyüme rakamlarına da değinerek "Böylece sadece son 5 ayda temmuz ayından itibaren bakıyoruz, ağustos ayı ile son 5 ayda, 4 toplantıda, 1200 puan indirim sağlanmış bulunuyor. Yani çok kısa bir sürede faizlerin yarı yarıya düşeceği bir performansı hep birlikte görmüş olduk.

Ne oldu 15 aydır, birileri felaket tellallığı yaptı, 'faizler inerse kur uçacak, faizler inerse dolar 10'ları bulacak' diyenler oldu. Ağustos 2018'den beri atmış olduğumuz bu adımların, uyguladığımız programların her geçen gün güzel, hayırlı neticelerini almaya başladık.

Bir kez daha korkutmaya, ülkemizin para birimi üzerinden güvensizlik oluşturmaya çalışanların kaybettiği, esnafımızın, KOBİ'mizin, sanayicimizin kazandığı bir resme şahit olduk. Allah'ın izniyle daha iyi olacak. Yüzde 40'ların telaffuz edildiği bir dönemin ardından bu adımlarla faizler de 11-12'leri yavaş yavaş görmeye başladık.

Gerek Merkez Bankası'nın gerçekçi para politikası gerek kamu bankalarımızın üreticinin yanında güçlü duruşuyla piyasalar üzerindeki faiz baskısını bertaraf ettik" dedi. 

Yorumlar