Anasayfa /  Ekonomi

Ziraat Bankası Genel Müdürü istifa ediyor

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın banka ve TBB'deki görevlerinden istifa edeceği ileri sürüldü

Abone ol
Abone ol 25 Mart 2021 22:44

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın hem bankadaki hem de başkanı olduğu Türkiye Bankalar Birliği'ndeki görevlerinden istifa edeceği ileri sürüldü. Paramedya'da yer alan habere göre Aydın istifası için sağlık sorunlarını gerekçe gösterdi.

Bazı kaynaklar Aydın'ın bankadaki son yönetim kurulu toplantısında "buradan bir bakan çıkacak" dediğini ve istifanın ardındaki nedenin bu olduğunu belirtiyor. Aydın'ın ismi daha önceki kabine değişikliklerinde de geçmişti.

Hüseyin Aydın kimdir

Yaklaşık 10 yıldır Ziraat Bankası'nın Genel Müdürü olan Hüseyin  Aydın ile ilgili bankanın internet sitesinde şu bilgiler yer alıyor:

Hüseyin AYDIN - Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi

1959 yılında Borçka/Artvin'de doğdu. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi Fakültesi'nden 1981 yılında mezun oldu. Meslek hayatına T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'nde Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan AYDIN, Müfettiş, Daire Başkanı, Duisburg/Almanya Temsilciliği ve Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Pamukbank T.A.Ş. ile T.Halkbank A.Ş'nin birleşmesinin de kısa sürede ve başarıyla gerçekleştirildiği 2003-2005 yılları arasında yürüttüğü T. Halk Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği, Pamukbank T.A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevlerinin ardından AYDIN, 2007 yılında ülkenin bugüne kadarki en büyük işlemi olarak Bankanın halka arz edildiği 2005-2011 döneminde T. Halk Bankası A.Ş.'inde Genel Müdür olarak görev yaptı. 15 Temmuz 2011 tarihi itibariyle T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürü olarak göreve başlayan Hüseyin AYDIN aynı zamanda; 2010 yılından bu yana Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı, 2017 yılından bu yana Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği ve 8 Mart 2019 tarihinden itibaren de Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği görevleri ile profesyonel yaşamını sürdürmektedir.

Etiketler Ziraat Bankası
Yorumlar