Anasayfa /  Foto Galeri

Zincir marketlerin zam yazışmaları ortaya çıktı! İşte o konuşmalar...

Market fiyatlarına organize şekilde yapılan zam yazışmaları gün yüzüne çıktı. Rekabet Kurumu’ndan 2.7 milyar ceza alan 5 zincir marketle 1 tedarikçinin beraber hareket ettikleri yazışmalara da yansıdı. İşte o yazışmalar...

Zincir marketlerin zam yazışmaları ortaya çıktı! İşte o konuşmalar... - Sayfa 1

Market fiyatlarına organize şekilde yapılan zam yazışmaları gün yüzüne çıktı. Rekabet Kurumu’ndan 2.7 milyar ceza alan 5 zincir marketle 1 tedarikçinin beraber hareket ettikleri yazışmalara da yansıdı. Yazışmalarda bir tedarikçi, zam yapmayan marketleri uyarıyor.

Zincir marketlerin zam yazışmaları ortaya çıktı! İşte o konuşmalar... - Sayfa 2

Beş zincir marketle bir tedarikçi firmaya kesilen 2,7 milyar liralık cezanın gerekçeli kararı belli oldu. Rekabet Kurumu’nun sitesinde yayınlanan kararda 5 zincir marketin tedarikçilerle beraber hareket ettikleri WhatsApp ve mail yazışmalarına da yansıdı.

Zincir marketlerin zam yazışmaları ortaya çıktı! İşte o konuşmalar... - Sayfa 3

‘ORGANİZE OLALIM’ 
WhatsApp grubunda yağ tedarikçisi bir firmanın çalışanı bir market yöneticisine “Cuma gününe organize oluyoruz biz fiyat geçişinde. Sen (….) market ve öbür tarafları organize eder misin?. Cuma rafa yansıyacak” diyerek yazıyor. “Tamamdır” cevabı alan tedarikçi piyasaya devamlı müdahale ediyor.

Zincir marketlerin zam yazışmaları ortaya çıktı! İşte o konuşmalar... - Sayfa 4

WhatsApp yazışmalarında 5 litrelik ayçiçek yağının reyonda 35 lira olarak görülen etiket görselinin paylaşılması üstüne zincir market çalışanı “Güzel abi piyasa yükselirse problem yok. Bu arada raf fi yatları salı günü itibarıyla yükselecek. Pazartesi organize olup herkesin salı gününe geçmesi gerekiyor” ifadesini kullanıyor.