Zenginlik mi dediniz?

Evet... 

Zenginlik işte bu size resimleriyle göstereyim istedim. 
Karına ayrı bir yat, kendine bir ayrı yat kapının önüne çekersin. Karın Başka bir denizde konkende, sen başka bir adada balık tutmaya gidersin ayrı dünyalarda yaşarsınız. 120 odalı bir ev. Her bir odada bakıcılar, elemanlar, elini soğana sarımsağa değdirmeden yaşamak işte budur zenginlik. 
Önünde havuzu olmalı tabi mutlaka. Çünkü evin görselliği ve gösterişi olması lazım. 
Denize, bir göle, veya denize açılan bir kanala bakması lazım ev dediğin tabi ya!
İki ayrı yat şart. Her yata ikişer kaptan ve tayfası da olmalı. 
Yani sizin veya benim anlayacağım dilden söylemem gerekirse çuvalla paran olması lazım. Olması lazım ki ne lazımsa almak gerek öyle değil mi?


Ya sahi!  
Gerçekten zenginlik bu mu?


Hadi ordan diyeceksiniz belki bana ama!


 Asıl zenginlik aile olabilmek. Sağlık ve mutluluk içinde kuru bir soğanda olsa bölüşebilmek. Çocuklarınla koklaşmak. Anne, baba diyen evlatlarının gözünün  önünde dadısı madısı olmadan dimdirek seninle konuşabilmesidir zenginlik. Evladının ilk yürümesini iki koltuk arasında yürüyüşünü izlemek, ellerinle beslemektir zenginlik. 
Akşam eve yorgun gelen eşini kapıda güleryüzle karşılamaktır zenginlik. 
Azcık ateşlensen veya öksürsen eşinin gözlerinden gözünü ayırmamaktır zenginlik. 
Bazen balkona çıkıp birlikte güneşin batışını seyretmektir zenginlik. Birbirine sarılıp uyuyabilmektir zenginlik. Sabah uyandığında birbirinin ellerinde uyanmaktır zenginlik. 
Kahvaltıda ne istersin canım diyen bir eştir zenginlik. Bazen bir deniz fenerinin yanıp sönmesini izlemektir zenginlik. 
Akşam olunca bir bardak çayı bir kurabiye ile birlikte içebilmektir zenginlik. 
     Birlikte kendi hikayeni yazabilmek, birlikte ailenle yaşatmaktır en büyük zenginlik. 
    Unutmayalım ki,  zengin bir kalp yoksa servet çirkin bir dilencidir. En büyük zenginlik merhamet, sevgi, şefkat ve bir birine tutkun bir ailedir. 
    Aile olmak zor iştir; sabır ister, sevgi ister, hoşgörü ve kabulleniş ister… Aile olmak dünyanın en güç ve en güzel hissidir. Ancak, gerçek bir aile olduğunuz zaman hissedebilirsiniz ne kadar muhteşem bir duygunun içinde yaşadığınızı ve onu asla kaybetmek istemezsiniz ömrünüzün sonuna kadar… Bir insan yaşamı boyunca yanında olacak, ona hiçbir zaman arkasını dönmeyecek ve her şartta ellerini sımsıkı tutabilecek insanlar ister. İşte bu insanlara da aile denir… 
    İşte o zaman en zengin insan sensin demektir...  Dünyanın en huzurlu yerini arıyorsanız, ailenizin yanına gidin ve onlara sımsıkı sarılın… Çünkü onların kollarından daha güvenli bir sığınak ömrünüz boyunca asla bulamayacaksınız.


Sevgiyle kalınız efendim 

 

Yorumlar