Anasayfa /  Dünya

Zelenski'den Rus pazarındaki ABD şirketlerine çağrı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'den son dakika açıklaması geldi. ABD Kongresi'ne çağrıda bulunan Zelenski, "Kısıtlamalar devam etmeli. ABD'nin bağlantısını kesmeyen bütün Rus siyasetçilere yaptırım uygulamalarını istiyoruz. Rusya devlet terörünü kırmak için tüm ABD şirketleri Rus pazarını hemen terk etmelidir" dedi.

Abone ol
Abone ol 16 Mart 2022 18:21

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ABD Kongresi'ne çağrıda bulundu ve "Rusya devlet terörünü kırmak için tüm ABD şirketleri Rus pazarını hemen terk etmelidir. Çünkü bu bizim kanımızla doldurulmuş bir pazar" dedi.

Zelenskiy Türkiye saati ile saat 16'da ABD Kongresi'ne hitap etti.

Bloomberg HT'nni haberine göre Zelenski konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Şu anda ülkemizin ve halkımızın kaderi belirleniyor. Hanımefendiler beyefendiler, siz tarihinizde Ukraynalıları anlamayı saplayarak şeyler yaşadınız. Bizi anlamınıza ihtiyacımız var. Mesela Pearl Harbour'u hatırlayın, 11 Eylül'ü hatırlayın. Masumların havadan saldırıya uğradığı bu tür günleri hatırlayın. Bizim ülkemizde aynısı her gün şu an yaşanıyor. Her gece 3 haftadır bu yaşanıyor. Çok sayıda Ukrayna şehrinde Rusya Ukrayna göklerini bir ölüm kaynağına dönüştürdü. Rus askerleri şimdiye kadar 1000 kadar füze attı. Bizi öldürmeye çalıştılar. Bu Avrupa'nın görmediği bir terör. Biz de bu teröre bir yanıt bekliyoruz.

Uçuşa yasak bölge ilan etmekle çok bir şey istemediğimizi düşünüyoruz. Ki bu sayede özgür şehirlerimiz daha fazla terörize edilemesin. Ne tür savunma sistemlerine ihtiyacımız olduğu biliyorsunuz. Sahada uçak kullanabilmek çok önemli. Hava araçları Ukrayna'ya Avrupa'ya yardımcı olabilir. Bunlar sizde mevcut ancak Ukrayna'da yok. Bir hayalim var cümlesini bilirsiniz. Bizim de bir hayalimiz bir ihtyacımız var.

Ukrayna ABD'ye şu ana kadar devam eden büyük desteği için müteşekkir. Ukrayna halkına karşı suç işleyenleri savaş suçlusu ilan edilmek kararını da destekliyorum. Yeni yaptırımları rica ediyorum. Kısıtlamalar devam etmeli. ABD'nin bağlantısını kesmeyen bütün Rus siyasetçilere yaptırım uygulamalarını istiyoruz. Rusya devlet terörünü kırmak için tüm ABD şirketleri Rus pazarını hemen terk etmelidir. Çünkü bu bizim kanımızla doldurulmuş bir pazar. Sizin de seçim bölgelerinizde finansman sağlayan Rus firmalar varsa baskı uygulayınız.

 

Yorumlar