Anasayfa /  Ekonomi

Zam farkları ne zaman yatacak 2023? 15 günlük maaş farkları için tarih

Emekli ve memur zam farkı ödemeleri için gözler tarihte! Geçtiğimiz günlerde aralık ayı enflasyon rakamları açıklanmış ve memur ve emekliye yapılacak maaş zamları da netleşmişti. Zam oranı toplamda yüzde 30 olarak açıklanmıştı. Peki, emekli ve memur maaş zammı farkı ne zaman yatacak?

Abone ol
Abone ol 16 Ocak 2023 18:39

2023 yılı zam oranları belli oldu ve hesaplara geçecek zamlı maaşların yanı sıra zam farkları da heyecanla bekleniyor. 15 günlük zam farkı ödemeleri hesaplara ne zaman geçecek? Memur ve emekli zammına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımalnmıştı. İşte, 2023 Ocak zam farkı ödemesi hakkında detaylar...

MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATACAK 2023? 
2022 Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli ve memur maaşı zam farkı da netleşti. 2023 Ocak zammı sonrasında maaş ödemelerinin 15 Ocak sonrasında başlaması bekleniyor. Buna göre de zam farkı ödemelerinin ise en geç bir haftaya yakın bir süre içerisinde hesaplarda olması ön görülüyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı taarfındanyapılan açıklamada, '' Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği %30 zam Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Kamu görevlilerimizin refah düzeyini artırmaya yönelik ilave zam tutarının hızlı bir şekilde hesaplara yatması için ekibimiz özveriyle çalışarak sistemlerimizi güncellediler.

Ocak ayı maaşlarının hesaba geçmesiyle birlikte, %13,52 oranında ilave zam ve 1 Ocak- 14 Ocak tarihleri arası katsayı artışından kaynaklanan 14 günlük maaş farklarının da ödenebilmesi amacıyla sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız.'' ifadeleri yer aldı.

ZAMLI SSK/BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK? 
SSK'lı olan emeklilere maaş ödemeleri her ayın 17-26'sı arasında TC kimlik numaralarının son rakamına göre yapılıyor.

Bağ-Kur emeklilerinin maaşları ise her ayın 25'i ile 28'i arasında hesaplara yatırılıyor.

Yorumlar