Anasayfa /  Foto Galeri

Zahide Yetiş ile Mutfak Bahane'ye konuk usta!

Hafta içi her gün atv’de izleyicisi ile buluşan Zahide Yetiş ile Mutfak Bahane’ye tüm hafta boyunca Şırdancı Mehmet konuk olacak.

Zahide Yetiş ile Mutfak Bahane'ye konuk usta! - Sayfa 1

Zahide Yetiş ile Mutfak Bahane’ye tüm hafta Şırdancı Mehmet olarak da bilinen Mehmet Usta damgasını vuracak. Mehmet Usta, hem hanımlara yemek yaptıracak hem de kendi tariflerini Mutfak Bahane izleyicisi ile paylaşacak.

Zahide Yetiş ile Mutfak Bahane'ye konuk usta! - Sayfa 2

Mehmet Usta haftanın ilk gününde beş çayı için pratik fındık lahmacun tarifi verdi. Lahmacun hamuruna başarılı sunucu Zahide Yetiş’in de eli değdi. Merdane ile hamuru açan Yetiş, lahmacun yapımında hünerlerini gösterdi. Kadınlara haftanın görevi olarak lokma döktüren Mehmet Usta, lokma tatlısının püf noktalarını da izleyicilerle paylaştı.

Zahide Yetiş ile Mutfak Bahane'ye konuk usta! - Sayfa 3

Lokmanın çıtır çıtır olması gerektiğine değinen usta şef, hamurun ılık su ile yoğurulmasının ardından üstünün örtülerek dinlendirilmesi gerektiğini söyledi. Şerbetinin önce yapılıp soğutulmasının, yağı kızdırırken içine atılan lokmanın dibine çökmemesi gerektiğini çökerse yağın tam sıcaklığa ulaşmamış olduğunun bir göstergesi olduğunu anlattı.

Zahide Yetiş ile Mutfak Bahane'ye konuk usta! - Sayfa 4

Atılan hamuru yağın yukarı kaldırması gerektiğini, doğru sıcaklığın bu şekilde anlaşılacağını belirtti. Kızaran lokmaların yağdan sıcak sıcak çıkarılıp hemen soğuk şerbete atılması gerektiğini sözlerine ekledi.