Anasayfa /  Foto Galeri

Yüz yüze eğitim uygulamaları nasıl olacak?

2020-2021 eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitim uygulamaları anasınıfı ve 1. sınıf için başlamıştı. 5 Ekim itibarıyla Mesleki Ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Mesleki Eğitim Merkezleri, Spor Liseleri ile Güzel Sanatlar Liselerinde yüz yüze eğitim başlayacak. Peki, meslek lisesi yüz yüze eğitim nasıl olacak?

Yüz yüze eğitim uygulamaları nasıl olacak? - Sayfa 1

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yüz yüze eğitime başlayacak meslek liseleri için meslek.eba.gov.tr internet adresi üzerinden detaylar açıklandı. Buna göre;

Yüz yüze eğitim uygulamaları nasıl olacak? - Sayfa 2

1. Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin 9. Sınıflarındaki Mesleki Gelişim Atölyesi dersi EBA Platformları ve canlı ders uygulamaları ile verilecektir. 2. Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin 9. Sınıflarındaki Mesleki Gelişim Atölyesi dersi dışında kalan diğer meslek dersleri meslek.eba.gov.tr adresinde yayınlanan "Çerçeve Öğretim Programları" içinde yer alan haftalık ders çizelgesindeki süresi kadar yüz yüze yapılacaktır.

Yüz yüze eğitim uygulamaları nasıl olacak? - Sayfa 3

3. Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin 10., 11. ve 12. Sınıflarında meslek.eba.gov.tr adresinde yayınlanan ders bilgi formlarındaki kazanımlara ait Başarım Ölçütlerinin "Bilgi" kısımları EBA Platformları ve canlı ders uygulamaları ile "Beceri" kısımları ise yüz yüze verilecektir. Haftalık ders çizelgelerine göre yüz yüze ve uzaktan eğitime ayrılacak ders süreleri alan zümre öğretmenlerince belirlenecektir.
4. Mesleki Eğitim Merkezlerinin tüm sınıf seviyelerinde; işletmelerde mesleki eğitim dersi dışında kalan tüm meslek dersleri EBA Platformları ve canlı ders uygulamaları ile verilecektir.

Yüz yüze eğitim uygulamaları nasıl olacak? - Sayfa 4

5. Güzel Sanatlar Liseleri ve Spor Liselerinin tüm sınıf seviyelerinde teorik dersler EBA Platformları ve canlı ders uygulamaları ile uygulamalı dersler ise yüz yüze verilecektir.
6. Tüm okul türlerindeki seçmeli dersler EBA Platformları ve canlı ders uygulamaları ile verilecektir.
7. Yüz yüze eğitimde öğrenciler gruplara ayrılarak her ders saati 30 dakika, teneffüsler 10 dakika ve öğle arası 45 dakika olarak uygulanacaktır.