Anasayfa /  Sağlık

Yulafın faydaları nelerdir?

Yulaf (Avena sativa), temel olarak Kuzey Amerika ve Avrupa'da yetişen tam tahıllı bir mısır gevreğidir. Çok iyi bir lif kaynağıdır, özellikle beta glukandır ve vitamin, mineral ve antioksidanları yüksektir.

Abone ol
Abone ol 06 Temmuz 2019 13:45

Yulaf, insan vücudu için gerekli birçok temel amino asit içerir (metiyonin, sistein, treonin, izolösin, triptofan, valin, lösin, histidin, metiyonin, fenilalanin ve tirozin). Yulaf, doğal bir lif kaynağı, B1 vitamini, demir, magnezyum, fosfor, fenolik bileşikler ve beta-glukanlardır. Peki, yulafın faydaları nelerdir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

YULAF HAKKINDA

Bilimsel adı Avena sativa olan yulaf bir çeşit tahıldır. Yulaf taneleri oldukça sağlam ve pişmesi zor olan bir yiyecek olduğu için genellikle ezilmiş ve kesilmiş olanları tercih edilmektedir.

Yetiştirilen en eski yulaf, Tunç Çağı’nda İsviçre’deki mağaralarda bulundu. MS 1. yüzyılda edebiyatta ilk kez yulaftan bahsedilmiştir. 15. yüzyılda İskoçya’da çok popüler oldular ve 17. yüzyılın başlarında Kuzey Amerika’ya geldiler. Bugün, ticari olarak yetiştirilen yulafların% 95’i insan tüketimi için değil, hayvan yemi için üretilmektedir. Başlıca yulaf üreticileri Rusya, Kanada, Polonya ve Avustralya’dır. Yulaf bilimsel olarak birçok araştırmanın konusu olmuş, oldukça önemli bir yiyecektir.

YULAFIN BESLENME DEĞERLERİ

100 gram yulafta aşağıdakiler bulunur:

Kalori: 389 g

Su: % 8

Protein: 16.9 g

Karbonhidrat: 66.3 g

Şeker: 0 g

Elyaf: 10.6 g

Yağ: 6,9 g


Yorumlar