Anasayfa /  Ekonomi

Yüksek kiralar yüzünden kiracılar mağdur durumda

İstanbul'da fırsatçı ev sahipleri ve emlakçılar fahiş oranda kira fiyatlarını zamladı. Vatandaşlar ise bütçelerine uygun ev bulamadıklarını mağdur durumda olduklarını söylüyor.

Abone ol
Abone ol 08 Eylül 2020 23:46

İstanbul'da Kurban Bayramı öncesi bin ile bin 600 TL arasında kiralanan daireler, tayin ve üniversite öğrencilerinin geleceği dönemle birlikte, fırsatçı ev sahipleri ve emlakçılar tarafından yüzde 300'e kadar oranla zamlandı.

Zor durumda olan ekonomi, pandemi döneminin yaşanmasıyla beraber vatandaşın ekonomik durumunu daha derinden etkiledi. Ev arayışında olan vatandaşlar ise kira fiyatlarının hak ettiğinden fazla olmasından dert yanıyor.

Özellikle İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde bazı ev sahipleri bin 500 TL'den 4 bin TL'ye kadar ücretler isteyince, kiracılar bütçelerine uygun ev bulmakta zorlanmaya başladı.

20 ile 30 yıllık binalara dahi fahiş kira fiyatlarının istenmesi pes dedirtiyor.

EV SAHİPLERİ KİRAYA ÇIKIP ESKİ EVLERİNE YÜKSEK FİYAT İSTİYORLAR
Küçükçekmece'de ev aradığını söyleyen Süleyman Aslan, "Mağduruz ve yetkililer artık buna el atmalı. Daire bulamıyoruz. İnsanlar kafasına göre fiyat veriyor. Fiyatlar denetlenmeli. 20 yıllık dairelerde oturan bazı ev sahipleri oturdukları eski binalardan taşınıp yeni kiralık dairelere taşınıyor. Eski dairelere ise yüksek fiyatlar istiyorlar. Hem yüksek fiyatlar isteniyor hem de vergi vermekten kaçıyorlar. Bazı emlakçılar ise ev sahiplerini arayıp ederi olmayan evler için biz bu evi şu fiyata veririz deyip piyasayı yükselttiklerine şahit olduk." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı, konut fiyatlarındaki fahiş artışa ilişkin şikâyetler üzerine inceleme başlatıyor. Uzmanlar ise fırsatçılık yapanların şikayet edilmesi için çağrıda bulunuyor.

Etiketler kira kiracı ev sahibi
Yorumlar