Anasayfa /  Politika

YSK'nın listesi sonrası Gelecek Partisi, seçim için harekete geçti

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, YSK'nın seçime girmeye uygun partiler listesinde Gelecek Partisi'ne yer vermemesi üzerine harekete geçtiklerini söyledi.

Abone ol
Abone ol 18 Ocak 2020 20:22


Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) hazırladığı olası bir seçim durumunda seçime katılacak olan partilerin listesinde gerekli şartları henüz taşımadığı için bulunmayan Gelecek partisi, Haziran ayında büyük kongre yapmayı planlıyor.

Siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarısında oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunması şartı bulunuyor.

GENEL MERKEZE 20 ŞUBAT'TA TAŞINILIYOR
Önümüzdeki süreçte her hafta 5-6 il başkanlarının belli olacağını belirten Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Haziran ayı bitmeden büyük kurultay yapmayı düşünüyoruz. Genel merkeze de 20 Şubat'ta taşınıyoruz" dedi.

AVRUPA'DA ÖRGÜTLENECEK
Avrupa'da örgütlenmek için çalışma yapıldığını ifade eden Özdağ, Ahmet Davutoğlu'nun yakın zamanda Avrupa'ya gideceğini duyurdu.

FETÖ KİTAPLARI YAZANLARLA FİKİR ALIŞVERİŞİ
Davutoğlu'nun FETÖ ile ilgili 15 Temmuz öncesi ve sonrası kitap yazanlarla buluşacağını ifade eden Özdağ, şöyle dedi:

"FETÖ ile ilgili 15 Temmuz öncesi kitap yazanlar ve daha sonra 15 Temmuz sonrası kitap yazanları da Sayın Davutoğlu ile buluşturarak devletin görmediğini nasıl gördüler, devlet niçin görmedi, devlete gösterilmedi mi, siyasi iktidarlara gösterilmedi mi, siyasi iktidarlar görmedi mi, gördüler de burayı iyi bir şey mi gördüler, iyi diye mi gördüler, görünen kısmıyla mı aldatıldılar, bunlarla ilgili o gazetecilerle buluşturacağız."

"CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ EN BÜYÜK YANLIŞ"
"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bugün Cumhuriyet kurulduğundan beri en büyük yanlıştır" ifadesini kullanan Özdağ, şöyle devam etti:

"Ve bu yanlıştan bir an önce Türkiye daha fazla zarar görmeden, Ekonomi, Son Dakika Ekonomi Haberleri, Ekonomi Son Dakika'>ekonomi daha fazla zarar görmeden, siyaset kurumu daha fazla zarar görmeden, millet daha fazla zarar görmeden, dış politikadaki itibarsızlığımız artmadan, daha fazla artmadan, bir an önce Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden rücu edilmesi gerekmekte."

Yorumlar