Anasayfa /  Foto Galeri

YSK'dan açıklama: İşte partilerin vekil sayıları

28 Mayıs'ta yapılan ikinci tur seçimlerinin tamamlanması sonrasında YSK Başkanı Ahmet Yener'den yeni bir açıklama geldi. Kesin seçim sonuçlarının Resmi Gazete'ye gönderildiğini ifade eden Yener, partilerin TBMM'deki dağılımını da açıkladı. İşte partilerin milletvekili sayısı..

YSK'dan açıklama: İşte partilerin vekil sayıları - Sayfa 1

Türkiye, seçim maratonunu tamamladı. 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta yapılan seçimler sonrasında YSK Başkanı Ahmet Yener'den yeni bir açıklama geldi.

YSK'dan açıklama: İşte partilerin vekil sayıları - Sayfa 2

KESİN SONUÇLAR RESMİ GAZETE'YE GÖNDERİLDİ
YSK Başkanı Yener, 14 Mayıs'ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin kesin sonuçlarına ilişkin kararın ilan edilmek üzere Resmi Gazete'ye gönderildiğini bildirdi.

YSK'dan açıklama: İşte partilerin vekil sayıları - Sayfa 3

İŞTE PARTİLERİN MİLLETVEKİLİ SAYISI

Yener yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 268, Yeniden Refah Partisi’nin 5, MHP’nin 50, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin 61 , Türkiye İşçi Partisi’nin 4, CHP’nin 169, İYİ Parti’nin 43 milletvekili kazanmış olduğu anlaşılmış olup sonuçların siyasi partilere ve Türk demokrasisine hayırlı olmasını diler kamuoyuna saygıyla sunarız."

YSK'dan açıklama: İşte partilerin vekil sayıları - Sayfa 4

YEMİN GÜNÜ

TBMM İçtüzüğünün "İlk toplantı, andiçme ve göreve başlama" başlıklı üçüncü maddesine göre, ilk birleşimde, öncelikle milletvekillerinin ant içme töreni yapılacak.

Ant içme, her milletvekilinin Anayasadaki metni kürsüden yüksek sesle aynen okumasıyla gerçekleştirilecek. Milletvekilleri; seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre ant içecek.

Ant içme töreninde bulunmayan milletvekilleri, katıldıkları ilk birleşimin başında ant içebilecek.

Milletvekilleri ant içerek göreve başlayacak. Ant içmekten imtina eden milletvekilleri, milletvekili sıfatından kaynaklanan haklardan yararlanamayacak.