Anasayfa /  Teknoloji

YouTube Reklam verenleri dikkat! Google, YouTube Reklam verenlerinin Yeni Para Kazanma Yöntemlerini Açıkladı

Araçlarına getirdiği yeniliklerine bir yenisini daha ekleyen Google, Youtube reklam verenlerinin yeni para kazanma yöntemleri hakkında bir açıklama yayınladı.

Abone ol
Abone ol 05 Ekim 2018 04:55

Google, günümüzde kullanıcıların tükettiği içerikteki videonun artan rolü pazarlamacıların daha iyi sonuçlara ulaşması için YouTube reklamlarında reklamverenlerin daha fazla dönüşüm sağlamasına yardımcı olacak yeni yetenekler geliştirmiştir.

Yeni özellikler, YouTube’un sunduğu yaratıcı çözümleri, Google Reklamları tarafından sunulan makine öğrenimi ve ölçüm çözümleriyle birleştiriyor.

Reklam Uzantıları

YouTube reklamverenleri yakında daha fazla çeşitli video reklam uzantıları ile daha fazla dönüşüm elde etme imkanı bulacaklar. Aşağıdaki örnekte, Google bir film stüdyosunun bilet satışlarını artırmak için yeni reklam uzantılarından bir tanesinin nasıl kullanıldığını gösterir.

Yeni reklam uzantılarından alınabilecek diğer işlemler arasında bir uygulamanın indirilmesi ve bir seyahat için rezervasyon yapılması da bulunmaktadır. Bu uzantılar, TrueView yayın içi reklamları için mevcut konumda ve form uzantılarında yer alacak.

Yeni Ölçüm Çözümleri. Brand Lift Nedir?

Google, reklamverenlerin üst ve alt huni metriklerini ölçmelerini ve bunlara göre hareket etmelerini kolaylaştırma çabası içinde YouTube reklamları için Brand Lift çözümünü geliştirmektedir.

Reklamverenler kısa bir süre sonra, doğrudan Google Ads veya Görüntülü Reklamcılık ve Video 360’da Brand Lift çalışmalarını kurabilir ve diğer reklam metrikleriyle birlikte raporları görüntüleyebilir.

Brand Lift çalışmaları, bir reklamverenin kampanyası boyunca da gönderilebilir. Böylece, video reklamların izleyici algılarını gerçek zamanlı olarak nasıl etkilediğini anlayabilirler.

YouTube’un Brand Lift çalışmaları iki yeni metrik içerecek:




Lifted Users: Bir reklamda erişilen kişi sayısı.


Cost-per (Tıklama Başına Maliyetli) Lifted Users: Reklamverenler, kampanyalarının erişimini ve maliyet etkinliğini optimize etmek için bu metriği kullanabilir.




Son olarak, Google reklamverenlerin daha sıkı bir standartlar grubunu karşılayan ölçüm çözümleriyle YouTube medyayı ölçülebilir hale getirmek için Ölçüm Ortaklarına(Measurement Partners) yatırım yapıyor.

KAYNAK: Search Engine Journal




Yorumlar