Anasayfa /  Teknoloji

iPhone'larda YouTube müzikleri arka planda nasıl çalınır?

iPhone'larda YouTube müzikleri arka planda kolay bir şekilde çalabilmek mümkün. Üstelik bu işlem için ek bir uygulama kurmaya gerek yok. İşte iPhone'larda YouTube müziklerini arka planda çalma yöntemi...

Abone ol
Abone ol 08 Ocak 2018 23:34

Son yıllarda Spotify ve Apple Music gibi servisler yaygınlaşmasına rağmen dünya genelinde milyonlarca kişi müzik dinlemek için YouTube'u tercih etmeye devam ediyor. Bu platformu mobil cihazlar üzerinden kullananların sayısı da hayli fazla. Ancak bu noktada akıllı telefon ya da tabletlerde YouTube'tan müzik dinlerken ikinci bir uygulama açıldığında ses otomatik olarak kesiliyor. Ancak bu sorunu basit bir şekilde ortadan kaldırıp YouTube'taki video ve müzikleri arka planda oynatabilmek mümkün.

iPhone'larda YouTube videoları arka planda nasıl çalınır?

iPhone'larda YouTube videolarını arka planda oynatmak için yapılması gereken işlem gayet basit. Bunun için herhangi bir ek uygulamaya gerek yok. iPhone ve iPad'lerde varsayılan olarak gelen Safari web tarayıcısıyla YouTube müzikleri arka planda çalınabiliyor. Ancak alternatif arayanlar için Google Chrome ve Opera Minide gayet sağlıklı çalışıyor. Her iki uygulama da App Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor, bağlantılar şöyle:








Burada asıl önemli detay "Masaüstü Web Sitesi" seçeneği... Mobil web tarayıcıların detayları arasında yer alan bu seçenek sayesinde sayfanın masaüstü versiyonunu yükleyip YouTube müziklerini dinlerken telefonda farklı işlemler gerçekleştirilebiliyor.



Ardından YouTube uygulamasından farklı bir uygulamaya geçiş yapıldığında arka planda kalan müzik bir kez duruyor. Ama endişelenmeye gerek yok. Zira burada Denetim Merkezi üzerinden "Müzik" kısmı üzerindeki "Oynat" düğmesine tıklandığında işlem tamam. Böylece arka planda YouTube kalan müzik oynamaya devam ediyor. Hepsi bu kadar...


Yorumlar