Anasayfa /  Foto Galeri

Yola çıkmadan bir daha düşünün! İşte yola çıkmak için en iyi ve kötü saatler

Yola çıkmadan önce bir daha düşünün! Özellikle tatil dönemlerinde sürücülerin merak ettiği sorular arasında 'Arabayla uzun yola çıkmak için en iyi saat hangisi' sorusu geliyor.

Yola çıkmadan bir daha düşünün! İşte yola çıkmak için en iyi ve kötü saatler - Sayfa 1

Arabayla uzun yola çıkmak hem dikkat gerektiriyor, hem fiziki dayanıklılık. Aynı şekilde yola çıkılacak saati doğru seçmek, güvenliğin yanı sıra şehir içi trafiğe takılmamak için de önemli. Uzun yolculuklarda en büyük risk uykulu şekilde araba kullanmak. Çünkü bu oldukça tehlikeli bir durum. 

Yola çıkmadan bir daha düşünün! İşte yola çıkmak için en iyi ve kötü saatler - Sayfa 2

Uzun yola çıkmak için saat seçerken dikkat edilecek ilk kural fiziken iyi hissedilen, dinlenmiş hissedilen saati bulmakta gizli. 2014 tarihli bir araştırma uykulu araç kullanmanın, alkol etkisi altındayken araç kullanmaya benzer bozukluklara neden olduğunu gösteriyor. Çünkü uykulu araç kullanmak güvenli sürüş için gerekli olan birkaç temel bedensel işlevi azaltıyor. 

Yola çıkmadan bir daha düşünün! İşte yola çıkmak için en iyi ve kötü saatler - Sayfa 3

Bu işlevlerden bazıları şöyle:

-görme doğruluğu
-gözlerin karanlığa uyum sağlama yeteneği
-seslere tepki süresi
-ışıklara tepki süresi
-derinlik algısı
-hızı değerlendirme yeteneği

Yola çıkmadan bir daha düşünün! İşte yola çıkmak için en iyi ve kötü saatler - Sayfa 4

ABD'de faaliyet gösteren Sleep Foundation, uykulu sürüşün risklerine dikkat çektiği makalesinde "Uykulu sürüşten kaynaklanan trafik kazaları en sık gece yarısı ile sabah altı arasında veya ikindi vaktinde meydana gelir; bu uyku halinin en yüksek olduğu zamanlardır" diyor.