Anasayfa /  Eğitim

YKS, TYT, AYT ve YDT soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

TYT, AYT, YDT soruları ve cevap anahtarı ne zaman yayımlanacak? YKS soruları ve cevapları saat kaçta yayımlanacak? İşte tüm detaylar…

Abone ol
Abone ol 28 Haziran 2020 17:23

YKS 2020 soruları ve cevap anahtarı için sınava giren tüm öğrencilerde gözler ÖSYM kanadına çevrildi. Geçtiğimiz yıllarda sınavın belirli bir süre sonrasında YKS soruları için duyuru yapan ÖSYM, AYT ve TYT soruları için duyuruyu beklenen zaman diliminde gerçekleştirecek.

Önceki gün tamamlanan TYT ile bugün eşit ağırlık, sayısal ve sözel öğrencilerinin katılım sağladığı AYT 2020 soruları ve cevapları, YKS soruları başlığı altında öğrencilerin erişimine açılacak.

YKS soruları için sistem üzerine giriş yapmak zaruri olacak. ÖSYM AİS girişi yapmayan öğrenciler, soruların yalnızca yüzde 10'luk kısmını görebilecek. İşte, YKS 2020 soruları ve cevap anahtarı hakkında merak edilen tüm detaylar...

YKS soruları ve cevapları saat kaçta yayımlanacak?

YKS soruları ve cevapları, üniversite sınavının düzenlenmesinin ardından her yıl ÖSYM tarafından yayımlanıyor. Üç oturum şeklinde düzenlenen sınavın ilk oturumu olan TYT 27 Haziran'da 188 sınav merkezinde yapıldı. Sınavın ikinci oturumu olan AYT bugün saat 10:15'te başladı ve 13.15'te tamamlandı. Son oturum olan YDT ise 15:45'te başlayacak.

YKS soruları ve cevapları araştırılan konular arasında yer alıyor. YKS (TYT, AYT) soruları ve cevap anahtarı ile ilgili ÖSYM son dakika açıklaması heyecanla bekleniliyor. .YKS soruları ile ilgili ÖSYM tarafından açıklama yapıldı. ÖSYM tarafından 27 Haziran’da yapılan açıklamada, ‘Yarın YKS'nin tüm oturumları tamamlandıktan sonra, planlandığı gibi soruların tamamı kamuoyuyla paylaşılacaktır.’ denildi.

YKS’nin son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) 28 Haziran'da 15.45'te başlayacak ve adaylara 120 dakika süre verilecek.

YKS sonuçları tarihi belli oldu

YKS sonuçları 28 Temmuz’da açıklanacak.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

YKS baraj puanları kaç olacak?

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 170 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 170 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri olması gerekmektedir.

Yorumlar