Anasayfa /  Eğitim

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Üniversite sınav sonuçları için beklenen tarih

Üniversite 2021 sınav sonuçları ile ilgili beklenen açıklamalar arka arkaya geldi. ÖSYM, binlerce adayı yakından ilgilendiren konuya ilişkin resmi açıklamayı yaptı. Peki merakla beklenen üniversite sonuçları ne zaman açıklanacak?

Abone ol
Abone ol 21 Temmuz 2021 14:19

Üniversite 2021 sınav sonuçları ile ilgili beklenen açıklamalar arka arkaya geldi. ÖSYM, binlerce adayı yakından ilgilendiren konuya ilişkin resmi açıklamayı yaptı. Peki merakla beklenen üniversite sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS sonuçları, tercih sürecine bir an önce başlamak için gün sayan öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Türkiye genelinde sınava katılım gösteren milyonlarca kişinin odak noktasını oluşturan YKS sonuçları, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. 81 ilde ve Lefkoşa'da düzenlenen, 2 milyon 607 bin 903 adayın başvurduğu YKS sonuçları ÖSYM takvimine göre, 4 Ağustos 2021'de açıklanacak. Süreç ondan sonra tercih dönemi ile devam edecek. İşte, o detaylar

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

YKS sonuçları için ÖSYM resmi internet sitesi üzerinde yer alan resmi açıklama tarihi 4 Ağustos 2021 olarak yer alıyor. Ancak, sonuçlar, ÖSYM'nin değerlendirme sürecini daha erken tamamlaması halinde Temmuz ayının son günleri de açıklanabilecek.

YKS tercih süreci hakkında henüz net bir tarih yok. Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz

CEVAP ANAHTARLARI 

ÖSYM'nin Twitter adresinden yapılan duyuruya göre, YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sorularına ve cevap anahtarına, "http://yks2021.osym.gov.tr/tyt_yks_2021.pdf" adresinden ulaşılabilecek

İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) soruları ve cevap anahtarına "http://yks2021.osym.gov.tr/ayt_yks_2021.pdf" internet adresinden erişim sağlanabilecek.

Üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) sorularının ve cevap anahtarının erişim adresleri ise şöyle:

"Almanca testi: https://yks2021.osym.gov.tr/ydt_almanca_yks_2021.pdf

Arapça testi: https://yks2021.osym.gov.tr/ydt_arapca_yks_2021.pdf

Fransızca testi: https://yks2021.osym.gov.tr/ydt_fransizca_yks_2021.pdf

İngilizce testi: https://yks2021.osym.gov.tr/ydt_ingilizce_yks_2021.pdf

Rusça testi: https://yks2021.osym.gov.tr/ydt_rusca_yks_2021.pdf"

Yorumlar