Anasayfa /  Eğitim

YKS sınav soruları internete sızdı!

YKS sınav soruları internete sızdı! ÖSYM'nin YKS'de adaylara yönelttiği sorulardan 4'ünün fotoğrafı internette dolaşıma sokuldu. Fotoğraf çekmenin imkansız olduğu sınavda fizik, kimya ve biyoloji alanlarındaki soruların fotoğraflanıp sosyal medyada paylaşılması tartışma yarattı.

Abone ol
Abone ol 27 Haziran 2020 22:11

YKS'nin ilk oturumu olan TYT, bugün saat 10.15'te başladı ve 165 dakikada tamamlandı. TYT'de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5'er olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltildi.

SORULAR İNTERNETE SIZDI
Kitapçıkların toplandığı ve soruların fotoğraflanmasının imkansız olduğu YKS'nin kitapçık fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. Sosyal medyada kısa sürede yayılan görüntülerden sonra çok sayıda kişi sınavın iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

SERİ NUMARASI VAR İDDİASI
ÖSYM Başkanlığı'nın soru kitapçığını açıklamadan da hiçbir koşulda yayınlanmayacağı gibi sınav bitmiş olsa dahi fotoğrafının çekilmesi yasak. Sınav salonlarına, sınavın yapılacağı binalara da görevliler, kayıt cihazıyla girilmesine izin vermiyor. Sosyal medyada dolaşan soruların üzerinde seri numarası da olduğu ileri sürüldü.

 

Yorumlar